Psykningen från Oskarshamn inför match sju: ”De har jävla press”

OSKARSHAMN. SM-kvartsfinalserien mellan Rögle och Oskarshamn är framme i en enda avgörande match sju.

Senaste matchen i Ängelholm på fredagskvällen vann Oskarshamn med klara 4–1.

– Vi tror på det här från botten av våra hjärtan, säger 36-årige forwarden Johannes Salmonsson.

Följ ämnen i artikeln

Oskarshamn missade den första matchbollen när Rögle vände och vann med klara 5–2 inför den slutsålda arenan på den småländska kusten på söndagseftermiddagen.

Den fula ankungen och tabellnian fortsätter att kaxa upp sig mot seriesegraren och CHL-mästaren.

– Jag har spelat några match sju innan och av någon anledning är det skönare att köra dem borta. Det är en jävla press att ha dem hemma, de har en jävla press nu. Vi är fortfarande underdogs och det gör att vi har en skönare känsla inför match sju. Det är match sju man kommer ihåg när man tänker tillbaka. De jag har spelat har varit väldigt speciella, säger Johannes Salmonsson.

”Skulle ta lång tid smälta”

Efter att ha slagit ut Leksand i åttondelsfinalen har Oskarshamn vunnit tre matcher hittills mot SM-guldfavoriten i sitt första slutspel någonsin.

Johannes Salmonsson har varit med om några slutspel tidigare.

I Sverige har den rutinerade veteranen varit i slutspel med AIK, Linköping och Djurgården.

– Jag vill inte sammanfatta den här upplevelsen för den är över. Om vi går segrande ur det här kommer jag att hålla det väldigt högt. Vi tror på det här från botten av våra hjärtan. Det måste vi och det gör vi. Skulle vi förlora så skulle jag bli otroligt besviken. Det skulle ta lång tid att smälta, säger Johannes Salmonsson.

”Ska inte vara lätt”

Vad talar främst för Oskarshamn i match sju i en slutsåld arena i Ängelholm?

– Att de är seriesegrare och CHL-mästare spelar ingen roll, det är en batalj match efter match där ute och det skiljer inte mycket mellan lagen. Jag tycker att det känns väldigt öppen match. Det ska bara bli otroligt roligt. Vi är en bra hockeylag. Vi fick inte upp energin tillräckligt här i sjätte matchen, men så är det vissa dagar i slutspel. Om vi tar oss vidare här nu kommer vi säkert ha fler sådana dagar. Det ska inte vara lätt.

Kritisk till domarbedömningen

I inledningen av matchen utgick kedjekamraten Cameron Brace i andrakedjan påtagligt groggy efter en smäll mot huvudet.

I en krock ute på isen träffade axeln från Adam Edström i huvudet på Cameron Brace, det blev ingen åtgärd från huvuddomarna Mikael Sjöqvist och Marcus Linde.

– De kanske krockar, men jag tycker ändå att man har lite ansvar hur man rör sig där ute på banan. Annars kan man åka runt och låtsassmälla hela tiden, säger Johannes Salmonsson.

Vann senaste match sju

31-årige forwarden Jonas Engström har varit med på hela resan från Hockeyallsvenskan som kapten de sju senaste säsongerna.

Enligt honom har de en skön känsla inför avgörandet efter att ha vunnit match sju på bortaplan mot Timrå när de gick upp i SHL för fyra säsonger sedan.

– Vi ska vinna en hockeymatch, det är inte mer än så. Det är speciellt när det är en sista och avgörande match. De matcherna är jätteroliga. Det är då man ska vara som bäst, säger Jonas Engström.

Oskarshamn vann tredje avgörande på bortaplan mot Leksand i åttondelsfinalen.

De vann sjunde avgörande på bortaplan mot SHL-laget Timrå när de gick upp från Hockeyallsvenskan.

De vann femte avgörande på bortaplan mot överlägsna seriesegraren AIK i finalen i Hockeyallsvenskan innan det.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!