Pittsburgh krossade Toronto

NEW YORK. Han kallas ”The Dragon” och nog påminde Marcus Pettersson om en drake när Pittsburgh krossade Toronto i natt.

Den storväxte backen från Skellefteå stod för mål och två assist och var dominant hela matchen.

– Det har känts bra hela säsongen, jag litar på min intuition och försöker inte tänka så mycket, säger han till Sportbladet efter 7-1-triumfen.

Pittsburgh Penguins har startat årets säsong mycket övertygande – särskilt med tanke på att Sidney Crosby, Evgeni Malkin och nu även Kris Letang alla är skadade

Men i deras frånvaro har andra klivit fram och tagit ansvar och spelat stor hockey. Som Marcus Pettersson – 25-årig västerbottning som gör sin sjätte säsong i Nordamerika och förmodligen aldrig varit bättre.

– Vi har vana, vi har fått klara oss utan våra stora stjärnor vid flera tillfällen de senaste åren och vet hur vi ska göra, säger han när vi talar med honom efter nattens urladdning mot Toronto.

– De som kommer in istället steppar verkligen upp direkt och dessutom har vi ett så bra system som vi litar på och alltid kan falla tillbaka på. Välcoachade är vi verkligen.

Stor rankning: 50 bästa spelarna i NHL

Rejäl utdelning

I Toronto-matchen fick ”The Dragon” själv rejäl utdelning Han spelade först fram till två mål signerade Drew O’Connor – och 13.59 in i andra perioden smackade han in ett eget också.

– Det var en kampsituation i mittzonen och jag kom därefter lite sent i ett anfall, fick en fin passning av Evan Rodrigues och hade tid på mig att skjuta, berättar han.

– Det har känts bra hela säsongen, jag litar på min intuition och försöker inte tänka så mycket. Sedan har jag fått självförtroende och vågar göra lite mer saker.

För Toronto var smällen i PPG Paints Arena förstås en svår missräkning och ingen i laget har några hållbara ursäkter.

– Det var helt enkelt inte i närheten av tillräckligt bra ikväll och vi måste definitivt svara på rätt sätt nästa match, säger lagkaptenen Joh Tavares.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!