Officiellt: Frölunda värvar Weber

Foto: Gene J. Puskar / TT / NTB Scanpix
Mike Weber

avLo Hägerfelth

HOCKEY

Han har 351 NHL-matcher på meritlistan.

Nu förstärker han Frölunda.

Amerikanen Mike Weber är klar för klubben.

Med fyra förluster på de fem senaste SHL-matcherna är Frölunda Indians inne i en tyngre period. Ett problemområde har varit försvaret, då Göteborgsklubben har släppt in hela 18 mål på dessa fem matcher.

En anledning att förstärka? Kanske det. Nu väljer nämligen Frölunda att värva, och det är inte heller vem som helst som plockas. Det är nämligen backen Mike Weber med 351 matcher i NHL bakom sig som anländer.

– En stor, tuff och defensivt lagd back. I Mike får vi in rutin och ledarskap, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till klubbens hemsida.

– Vi nosade på honom redan förra säsongen, men då blev det inget. För ett tag sedan dök möjligheten upp igen och vi har jobbat för det här i ett par veckor.

Ersätter Westerholm

Frölundas kontrakt med Weber är dock endast skrivet på sju veckor. Anledningen till det är att han ersätter skadade Pathrik Westerholm i truppen, vilket gör att SHL:s regelverk begränsar kontraktslängden till maximalt sju veckor.

Trots det en bra lösning, enligt Sjöström.

– Det är bra för båda parter. Vi får en möjlighet att känna på varandra och se vad det leder till, säger sportchefen.

Weber har framför allt en lång karriär i Buffalo Sabers på sitt CV, men kommer dock närmast från AHL och Iowa Wild. Nu ser 29-åringen fram emot spel i SHL och Sverige.

– Jag har bara hört bra saker om klubben och Göteborg och SHL är en av världens bästa ligor. Det skall bli spännande och utmanande att spela i en annorlunda miljö, säger Weber till hemsidan.

Frölundas pensionerade tröjnummer 00:28
ARTIKELN HANDLAR OM