Färjestadslånet matchvinnare mot SSK

Foto: Bildbyrån

avSimon Norberg

HOCKEY

Färjestadslånet Adam Werner räddade poäng åt Björklöven borta mot Leksand senast.

Mot formstarka Södertälje blev burväktaren matchvinnare när han räddade 31 av 33 skott.

– Det är en lyx att få ha två målvaktstränare, säger han.

20-årige Adam Werner har tillhört Färjestads organisation sedan 2013 men har de två senaste säsongerna varit utlånad till Björklöven.

Där är han till den här säsongen ohotad nummer ett och har tackat för förtroendet genom att storspela.

Senast mot Leksand räddade Werner 36 av 37 skott när Umeålaget till slut föll efter straffar i Tegera Arena.

31 räddningar

När formstarka Södertälje, med sju segrar på de nio senaste matcherna, väntade under måndagen blev Adam Werner än en gång tungan på vågen för västerbottningarna.

Det var först i den tredje perioden som SSK spräckte burväktarens målnolla, men det var för sent. ”Löven” hade då redan gjort tre mål och till slut vann gästerna med 3–2 trots att SSK sköt 33 skott mot deras 13.

För Björklöven och Adam Werner var det tredje matchen i rad med poäng och laget klättrar nu till en fjärdeplats i tabellen.

– Det har känts bra en längre tid, nästan under hela säsongen. Jag tycker min prestation varit bra under hela säsongen. Vi har kanske inte fått med oss resultaten, men nu har vi fått ihop försvarsspelet och då blir det också enklare för mig också, säger Adam Werner till Sportbladet.

Kim Karlsson lämnar

Har du någon kontakt med Färjestad?

– Jag pratar med Färjestad och Masken (Maciej Szwoch, målvaktstränaren) efter varje match. Han betyder väldigt mycket för mig och har hjälpt mig otroligt mycket. I Björklöven har jag Markus Ekman också. Jag brukar säga att det är en lyx att ha två målvaktstränare.

Efter matchens meddelade Björklöven att de avslutat kontraktet med Kim Karlsson och att han lämnar klubben med omedelbar verkan.

– Jag vill tacka för mig, det har varit en ynnest att få dra på sig Lövens ställ och kväll efter kväll få lira framför Sveriges bästa fans, säger han till klubbens hemsida.

ARTIKELN HANDLAR OM