Publik kastade in flaskor efter förvirrade slutet

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

MALMÖ. Malmö trodde att de hade avgjort, men i stället vann Växjö den andra kvartsfinalrysaren. Då sågas domarna.

– Det är ett misstag att han blåser för det är ett solklart mål, säger Malmö-forwarden Frederik Storm.

– Jag förstår upprördheten, säger Växjö-tränaren Sam Hallam.

I fredags avgjorde Malmö den första kvartsfinalen mot Växjö i förlängning. Under söndagen blev det en ny rysare – med ett förvirrat slut.

Nio sekunder in i förlängningen jublade stora delar av de 9 243 åskådarna i Malmö arena eftersom de trodde att hemmalaget hade gjort mål. Frederik Storm petade in pucken efter en märklig situation där Växjö-målvakten Joacim Eriksson tycktes ha kontroll på pucken. 

Stor förvirring

Det såg ut som att domaren pekade för mål, men i själva verket pekade han för blockering. Det rådde stor förvirring och när Växjös Emil Pettersson avgjorde med sitt andra mål för kvällen brast det för delar av hemmapubliken som buade vilt. Några personer kastade dessutom in föremål på isen.

– Det är klart att man inte ska kasta grejer på isen, men det är ju efter matchen. Jag vet inte… Det låter jag andra prata om, det är inte mitt område, säger Frederik Storm.

”Det är solklart mål”

Sen ger Malmö-forwarden sin syn på målet som aldrig blev mål:

– Pucken låg fri men domaren såg inte den. Han blåste innan och av den anledningen kan det inte vara mål, men han skulle aldrig ha blåst. Det är ett misstag att han blåser för det är ett solklart mål. Tyvärr är det sånt som händer.

Växjös tränare Sam Hallam om uppståndelsen i förlängningen:

– Jag förstår publiken i början på sudden. Då förstår ni hur vi har det när domaren pekar och har sig, han blåser och börjar peka på målet och grejer. Det är inte så lätt där nere, att hålla lugnet. Jag förstår upprördheten, men det var väl ganska klart att det var blåst innan.

Kritisk mot domarna

Malmös tränare Peter Andersson är kritisk mot domarinsatsen överlag. Han tycker att domarteamet friade i flera situationer som borde ha renderat i utvisning.

– Precis innan deras 2–2-mål hade vi ett anfall och det är två helt solklara tripping, säger Andersson.

– Jag önskar att vi kunde få ha samma regelbok. Jag förstår inte varför. Det måste vara samma regelbok, Malmö måste få spela på samma villkor som Växjö i ett play off. Bara för att vi inte har varit här på x antal år måste vi ha samma regelbok. Det är jag jättebesviken på, att bli bedömda på det sättet.

För Expressen berättar Malmös säkerhetsansvarig, Linda Magnusson, att man vet vilka några av förövarna är.

– Vi har identifierat några personer och vi kommer vidta åtgärder mot dem, säger hon till tidningen.

Foto: C More
Foto: C More
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!