Backlund i NHL:s hetaste lag: ”Grymt”

Foto: TT
HOCKEY

TAMPA. Calgary Flames är hetast i hela NHL.

De tog nionde raka segern i natt, genom att nolla Winnipeg borta, och stormade därmed upp på andraplats i Pacific-divisionen..

– Grymt skön seger igen, vi trummar verkligen på, säger målskytten Mikael Backlund till Sportbladet efter 3-0-segern.

De var ett av ”bubbellagen” i västra konferensen så sent som för en månad sedan och såg ut att få ägna resten av säsongen åt streck-dans.

Men sista veckorna har Calgary Flames bara stegrat och stegrat och säkrade alltså nionde rakar segern med sin 3-0-knock i Winnipeg i natt.

Därmed häver de sig för första gången sedan i höstas förbi både Edmonton och Anaheim och ligger plötsligt tvåa i Pacific-divisionen bakom San Jose.

– Ja, det här var ännu en grymt skön seger, säger Mikael Backlund när vi når honom efteråt.

Tangerade sitt rekord

– Vi trummar verkligen på. ”Special teams” och målvakten vann den här matchen. Vi spelade i och för sig väldigt bra även fem-mot-fem, men var riktigt heta i powerplay och starka i ”boxen”.

Mickis gjorde själv ett av målen, sitt 21:a för säsongen. Därmed har han tangerat sitt personliga målrekord – med 15 matcher kvar att spela. Och det är ingen tillfällighet att det sker i år. Den 27-årige västeråsaren gör sin hittills klart bästa säsong i världens bästa liga och nämns allt oftare som en kandidat till Selke Trophy.

ARTIKELN HANDLAR OM