Har storsatsat – nu nära ett jättefiasko

DALLAS. Columbus Blue Jackets satsade stenhårt vid trade deadline och bytte till sig fyra nya spelare, däribland storstjärnan Matt Duchene.

Sedan dess har laget bara vunnit två av sex matcher – och är illa ute i kampen om en slutspelsplats.

I natt blev Blue Jackets nollat av Pittsburgh Penguins, 0–3.

Columbus Blue Jackets har inte kommit någonstans i kontraktsförhandlingarna med poängkungen Artemi Panarin och målvaktsstjärnan Sergei Bobrovsky, som båda har utgående avtal och med all sannolikhet lämnar i sommar.

Därför trodde många att klubbens finske general manager Jarmo Kekäläinen skulle byta bort duon vid trade deadline (25 februari) för att få någonting starkt i utbyte och inte riskera att förlora sina guldklimpar gratis efter säsongen.

Men icke.

Kekäläinen behöll båda två – och adderade dessutom ett helt gäng spelare till lagbygget.

Plockade in Duchene

Från Ottawa bytte Columbus till sig storstjärnan Matt Duchene liksom formstarke Ryan Dzingel, och därutöver anslöt backen Adam McQuaid från New York Rangers samt målvakten Keith Kinkaid från New Jersey.

Vid det läget, för bara halvannan vecka sedan, låg Blue Jackets på slutspelsplats – men nu har laget ramlat ner under strecket.

Natten mot fredagen förlorade Columbus, som är den enda klubben i NHL som aldrig har vunnit en Stanley Cup-runda, för fjärde gången på de sex senaste matcherna. Pittsburgh Penguins vann med 3–0 på hemmaplan efter mål av Phil Kessel (assisterad av Patric Hörnqvist), Nick Bjugstad och Sidney Crosby.

Blue Jackets-tränaren John Tortorella har varit vresig den senaste tiden, men trots ny förlust uttryckte han sig positivt efter nattens match.

– Jag tycker att vår insats var mycket bättre den här gången. Vi gjorde många bra saker, men förlorade ändå. Det går inte att vinna om man inte gör ett enda mål, säger ”Torts” till nhl.com.

”Är nästan komiskt”

Matt Duchene:

– Vi lyckas helt enkelt inte få in pucken. Om det inte hade varit en så här viktig tid på säsongen hade det nästan varit komiskt. Helt ärligt…

Pittsburgh (81 poäng) gick i och med segern upp på tredje plats i Metropolitan Division, medan Carolina och Montreal (båda på 79 poäng) innehar de två wild card-positionerna i den östra konferensen. Columbus (77 poäng) ligger numera precis under slutspelsstrecket, men har tid på sig att vända den tunga trenden – 15 matcher återstår.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!