Tampa vann på nytt: ”Vi kan ännu bättre”

avPer Bjurman

Foto: Mike Ehrmann / GETTY IMAGES

NEW YORK. De tryckte till på gasen i andra perioden och gjorde fyra raka mål.

Därför vann Tampa även andra matchen mot New Jersey – och har nu lite slagläge inför de kommande drabbningarna i Newark.

– Men vi är inte riktigt där vi ska ännu. Vi kan spela ännu bättre, säger tvåmålsskytten Alex Killorn efter 5-3-segern.

När de östra seriesegrarna från Florida presterar på toppen av sin förmåga är de helt enkelt numret större än motståndaren i första Stanley Cup-rundan.

Så ser den allmänna bilden av mötet mellan Tampa Bay Lightning och New Jersey ut – och den bekräftades under lördagens eftermiddagsmöte i Amalie Arena.

När Victor Hedman & co verkligen vevade igång i mittperioden var gästerna i princip chanslösa.

Bolts, som de kallas, gjorde fyra raka mål och avgjorde tillställningen.

– Ja, där blev det bra. När vi spelar på det sättet är vi väldigt svårslagna, säger tvåmålsskytten Alex Killorn till NBC.

”Svagt av oss”

Unga, hungriga Devils gav dock inte upp, gjorde verkligen vad de kunde under slutperioden och lyckades sätta lite press med två mål och bud på mer.

– De är ett bra lag och de kom i en imponerande push, men samtidigt är det svagt av oss att slå av på takten och släppa in såna mål. Det måste vi korrigera, fortsätter Killorn .

Tampa har nu 2-0-övertag och kan avgöra hela serien under de två matcherna i Newark kommande vecka.

–  Men vi är inte riktigt där vi ska ännu. Vi kan spela ännu bättre. Framför allt måste vi se till att hålla samma klass i 60 minuter, säger Alex Killorn.

Victor Hedman stod för en assist.

ARTIKELN HANDLAR OM