Besvikna på slutna guldfesten: ”Tråkigt”

Av: Jonas Gustavsson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Andreas Hillergren
Jessica och Jens Ovesson är glada för guldet – men det blev ingen guldfest med laget.

VÄXJÖ. Växjö valde att hålla en privat guldfest för laget.

Något som upprörde en del fans som hade hoppats få fira med de nyblivna mästarna.

– Jag tycker det är divalater, säger Jessica Ovesson.

Fans och supportar mötte upp nyblivna mästarna Växjö både på flygplatsen och vid Vida Arena när laget kommit hem från Skellefteå.

Därefter väntade guldfest på stadshotellet i Växjö, men bara för laget med familjer.

Varken fans eller media släpptes in.

Flera Växjö-supportar utanför stadshotellet och nattklubben Grace var besvikna.

Bland annat Jens och Jessica Ovesson.

– Vi kom hit för att fira med laget och hela Växjö, men då har laget valt att stänga in sig. Jag fattar inte varför det ska vara slutet. Jag tycker det är divalater. Det är tråkigt, säger Jessica Ovesson.

”Mycket striktare”

– Vi har hjärtat i klubben, har lagt ut tusentals kronor och sedan kommer de bara och säger att de kan möta oss på trappan, sedan vinkar de och går in, säger Jens Ovesson.

De berättar att det är stor skillnad jämfört med guldfirandet 2015, och menar att det är en konsekvens av efterspelet då.

Den gången hamnade sportchefen Henrik Evertsson på väg till sitt hotell i ett slagsmål som fångades på film. Evertsson anmäldes för misshandel men friades senare från alla misstankar.

– 2015 var det inte alls så här, då var det party. Sedan var det någon som bråkade med någon, och det blev jävligt mycket striktare, säger Jens Ovesson.

1 av 18 | Foto: Andreas Bardell / ANDREAS BARDELL

Tydliga med privat fest

– Ingen får träffa någon nu, det är tråkigt. Sedan är det inte lagets fel, jag tror de hade velat fira med oss. Det är någon pamp som tagit de här besluten.

Växjö deklarerade tidigt att guldfesten skulle vara en privat fest.

– Det har vi sagt från början och varit tydliga med. Detta är en privat fest, säger Carolina Toresson, PR- och kommunikationsansvarig i klubben, när media frågade om access till guldfesten.

Publicerad:

LÄS VIDARE