Karlsson hjälte i Vegas nya succé

avPer Bjurman

HOCKEY

NEWARK. Wild Bill Karlsson kan i playoff också!

Sensationsmannen från Märsta stod för avgörande målet när Vegas tidigt i morse chockade LA Kings med en tredje raka seger.

– Det var skönt att få första målet i slutspelet överstökat och att det dessutom blev ”game winner” gjorde ju ingenting, säger han lugnt till Sportbladet efter 3-2-segern.

Som om det inte räckte med att expansionslaget på Strippen skrällde så det dånade i grundserien och gick och vann hela Pacific-divisionen.

Nu håller Vegas Golden Knights på att ställa till med en av tidernas sensationer i slutspelet också.

Först vann de båda matcherna mot LA Kings hemma i T-Mobile Arena förra veckan och tammetusan – de följde upp med ytterligare en seger, med 3-2, i Staples Center tidigt i morse, svensk tid.

Därmed har de alltså 3-0 i sin första slutspelsserie någonsin – och kan svepa mäktiga Kings natten onsdag.

”Kände att vi vinner det här”

– Vi har varit underdogs hela säsongen och vi är underdogs nu. Det passar oss bra, säger William Karlsson när vi når honom i LA en timme efter slutsignalen.

– Vi har gjort det här bra, jag tycker det är särskilt skönt att vi visar att vi kan vinna matcher som den ikväll också. Det var tufft och vi hamnade i underläge, men vi nötte på och när vi till slut fick in kvitteringen kändes det som att, ja, nu vinner vi det här. Vi fick allt momentum.

Wild Bill själv – som skrev historia med 43 fullträffar under grundserien – hade inte gjort något mål i de två tidigare, extremt tajta och målsnåla matcherna mot Kings, men i natt slog han till.

Bara 20 sekunder efter att James Neal i slutet av tredje perioden hade gett gästerna ledningen med 2-1 dök han upp framför Jonathan Quick och stötte in trean.

”De lär vara desperata”

Anze Kopitar lyckades lite senare styra in ett Oscar Fantenberg-skott, men närmare kom inte Kings och därmed blev Wild Bills balja matchavgörande.

– Vi förlorade tekningen i momentet innan men Smith rev åt sig pucken ändå och slog en riktigt fin passning till mig. Jag behövde bara hålla fram klubban, fortsätter han.

– Det var skönt att få första målet i slutspelet överstökat och att det dessutom blev en ”game winner” gjorde ju ingenting.

Nu har Vegas alltså, i strid med alla förhandstips och expertutlåtanden, slagläge på Kings och kan avgöra hela serien natten till onsdag.

– Det är ju planen, säger Karlsson, men de lär vara desperata så det blir nog svåraste matchen hittills. Vi får se till att vara beredda på det.

LISTA: NHL-lagen som vunnit flest Stanley Cups 00:34

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM