Karlsson hjälte i Vegas nya succé

avPer Bjurman

NEWARK. Wild Bill Karlsson kan i playoff också!

Sensationsmannen från Märsta stod för avgörande målet när Vegas tidigt i morse chockade LA Kings med en tredje raka seger.

– Det var skönt att få första målet i slutspelet överstökat och att det dessutom blev ”game winner” gjorde ju ingenting, säger han lugnt till Sportbladet efter 3-2-segern.

Som om det inte räckte med att expansionslaget på Strippen skrällde så det dånade i grundserien och gick och vann hela Pacific-divisionen.

Nu håller Vegas Golden Knights på att ställa till med en av tidernas sensationer i slutspelet också.

Först vann de båda matcherna mot LA Kings hemma i T-Mobile Arena förra veckan och tammetusan – de följde upp med ytterligare en seger, med 3-2, i Staples Center tidigt i morse, svensk tid.

Därmed har de alltså 3-0 i sin första slutspelsserie någonsin – och kan svepa mäktiga Kings natten onsdag.

”Kände att vi vinner det här”

– Vi har varit underdogs hela säsongen och vi är underdogs nu. Det passar oss bra, säger William Karlsson när vi når honom i LA en timme efter slutsignalen.

– Vi har gjort det här bra, jag tycker det är särskilt skönt att vi visar att vi kan vinna matcher som den ikväll också. Det var tufft och vi hamnade i underläge, men vi nötte på och när vi till slut fick in kvitteringen kändes det som att, ja, nu vinner vi det här. Vi fick allt momentum.

Wild Bill själv – som skrev historia med 43 fullträffar under grundserien – hade inte gjort något mål i de två tidigare, extremt tajta och målsnåla matcherna mot Kings, men i natt slog han till.

Bara 20 sekunder efter att James Neal i slutet av tredje perioden hade gett gästerna ledningen med 2-1 dök han upp framför Jonathan Quick och stötte in trean.

”De lär vara desperata”

Anze Kopitar lyckades lite senare styra in ett Oscar Fantenberg-skott, men närmare kom inte Kings och därmed blev Wild Bills balja matchavgörande.

– Vi förlorade tekningen i momentet innan men Smith rev åt sig pucken ändå och slog en riktigt fin passning till mig. Jag behövde bara hålla fram klubban, fortsätter han.

– Det var skönt att få första målet i slutspelet överstökat och att det dessutom blev en ”game winner” gjorde ju ingenting.

Nu har Vegas alltså, i strid med alla förhandstips och expertutlåtanden, slagläge på Kings och kan avgöra hela serien natten till onsdag.

– Det är ju planen, säger Karlsson, men de lär vara desperata så det blir nog svåraste matchen hittills. Vi får se till att vara beredda på det.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM