Boqvists mål – orsakade enormt nalleregn

avJonathan Nilsson

Jesper Boqvist blev i dag uttagen i Tre Kronor för första gången.

Samtidigt levererar lillebror Adam i Nordamerika.

När backtalangen gjorde mål i OHL kastades det in över 8 000 (!) teddybjörnar på isen.

Jesper Boqvist var en av debutanterna i Rikard Grönborgs trupp till Channel One Cup som presenterades i dag. Då skickade Adam Boqvist, som landslagsdebuterade redan i våras, en pik till sin storebror.

– Han messade och skrev: "Grattis, men jag var före", säger Jesper Boqvist till Hockeypuls.

Adam Boqvist, 18, valdes som nummer åtta i sommarens NHL-draft av Chicago Blackhawks och spelade sånär till sig en plats NHL-truppen direkt. Men efter att ha gallrats bort i sista stund spelar han den här säsongen i den kanadensiska juniorligan OHL för London Knights.

Över 8000 nallar

En återkommande jultradition i nordamerikansk hockey är ”The Teddy Bear Toss” där åskådarna kastar in teddybjörnar på isen vid hemmalagets första mål.

Och när London Knights mötte Sarnia Sting, med Hugo Leufvenius i laget, var det ingen mindre än Adam Boqvist som gjorde första målet.

Totalt regnade det in 8 763 stycken nallar som kommer att skänkas till välgörande ändamål.

Nytt världsrekord

Det kan låta mycket, men det är ingenting mot scenerna som utspelade sig då Hershey Bears slog Binghamton Devils i AHL under gårdagen.

Då kastade supportarna nämligen in 34 798 nallebjörnar – nytt världsrekord i den udda företeelsen.

Traditionen har även uppmärksammats i Sverige under senare år. Västerås IK har exempelvis anordnat det flera år i rad och skänkt mjukisdjuren till ett barnsjukhus. Även i SHL har det skett då Luleå genomförde det under mellandagarna förra säsongen.

Både Adam Boqvist och Hugo Leufvenius är högaktuella för att tas ut i JVM-truppen som presenteras ut på onsdag.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ishockey