HV71 sparkar Johan Lindbom

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

HV71 sparkar tränaren Johan Lindbom.

Stephan ”Lillis” Lundh blir ny huvudtränare och Jonas Holmström flyttas upp som assisterande tränare från HV71 J20, meddelar klubben i ett pressmeddelande.

HV71 har en tung period bakom sig i SHL. I och med gårdagens 2–1-förlust mot Malmö har klubben nu fem raka förluster.

I dag meddelar klubben att man gör en förändring på ledarsidan. Tränaren och klubbikonen Johan Lindbom, som ledde HV71 till SM-guld 2017, lämnar med omedelbar verkan.

– Vi har inte fått ut det som vi förväntar oss av laget och i det läget vi befinner oss i är en förändring nödvändig. Johan har lagt ner sin själ i HV71 och är oerhört omtyckt av alla i föreningen, men just nu handlar det om att bryta ett mönster för att få in ny energi och nya ögon, säger Johan Hult, sportchef i HV71 i ett pressmeddelande.

”Lillis” tar över

Tränarstaben kommer från och med nu att bestå av Stephan ”Lillis” Lundh, Nicklas Rahm, Jonas Holmström och William Rahm.

– ”Lillis” är en av de mest rutinerade tränare vi har i SHL och har varit med i liknande situationer förr. Hans erfarenhet och förmåga att jobba med gruppen blir viktig i det läget vi är i. Jonas Holmström är en oerhört spännande tränare med en speciell blick för detaljer och taktik. Han kommer att jobba med vår offensiv både spelmässigt och på individbasis, säger Johan Hult.

HV71 möter Rögle härnäst, borta i Ängelholm på torsdag.

Fotnot: Sportbladet har sökt Johan Lindbom för en kommentar.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!