Elias hyllas stort – men William Karlsson hjälte

Svenskarna i huvudrollen mellan Vancouver och Vegas

avPer Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

OTTAWA. Elias Pettersson fick hela Vancouver att dra efter andan med en magisk, målgivande passning till radarpartnern Brock Boeser i natt.

Men förgäves.
En viss William Karlsson förstörde festen genom att avgöra för Vegas – i numerärt underläge.

– Mm, vi bärgar vi sjunde raka segern. Det känns ju inte så dumt, säger han lakoniskt till Sportbladet efter 4-3-triumfen

Duellen mellan Canucks och Golden Knights hade pågått i en halv period när Elias Pettersson påminde åskådarna om varför hela NHL talat i tungor om honom hela hösten.

Han bröt en Vegas-passning i offensiv zon, störtade mot mål – och trippades just som han skulle lirka in pucken bakom Marc-Andre Fleury.

Domaren höjde armen för utvisning, men innan han hann blåsa lyckades rookie-sensationen från Ånge liggande vispa runt pucken, bakom sin egen rygg – och i slottet kunde en helt fri Brock Boeser bara stänka in 1–0.

”Något speciellt med Elias”

– Väldigt snyggt, berömmer till och med motståndaren William Karlsson när vi talar med honom efteråt.

– Man märker direkt att det är nåt speciellt med Elias. Han är extremt skicklig.

Men när allt var sagt och gjort i holmgången i Rogers Arena visade det sig att den skickligheten trots allt inte bar frukt den här gången.

”Jag var rätt medioker”

För Knights kom tillbaka och hade 3–3 i mitten av perioden. Då fick Canucks visserligen ett drömläge att döda tillställningen i ett powerplay - men istället stänkte just William Karlsson in sitt åttonde mål för säsongen, i numerärt underläge.

– Det var Reilly Smiths mål, han höll i pucken nere i deras zon, var extremt tålmodig och fick fram passningen till mig i exakt rätt ögonblick. Det var bara för mig att stöta in pucken, fortsätter ”Wild Bill”.

– Personligen tycker jag att jag var rätt medioker resten av matchen, men det var såklart fint att få sätta den pucken. Vi bärgar sjunde raka segern. Det känns inte så dumt.

Alex Edler kunde trösta sig med sitt första mål för säsongen.

▪▪▪

Patrik Laine går inte att stoppa just nu.

Han blev förste spelare för säsongen att spräcka 20-vallen när Winnipeg slog Chicago i natt – och passade, bara för sakens skull, på att dunka in mål nummer 21 också.

Som av en händelse råkade han därmed dessutom nå milstolpen 100 mål i NHL-karriären – och blev den fjärde yngste i historien att klara av nå dit, efter Wayne Gretzky, Jimmy Carson och Brian Bellows.

– Mina skott går in just nu. Därför försöker jag också skjuta så fort jag får en chans, säger den 20-årige finländaren till nhl.com efter 6-5-segern.

Marcus Krüger gjorde ett av Chicagos mål och Erik Gustafsson hade en assist.

▪▪▪

Buffalos rekordartade segersvit blev ”bara” tio matcher lång.

Tampa Bay Lightning klippte medelst en 5-4-seger av den i en tidig seriefinal i i Amalie Arena i natt.

– Det svängde ordentligt. Om man är ett hockeyfan tror jag att man njöt av den här matchen, säger Bolts-coachen Jon Cooper till nhl.com.

Victor Hedman bidrog med två assist.

▪▪▪

Oliver Ekman-Larsson spelade sin 600:e match mot Arizona Coyotes i natt – och fick, lätt skrällartat, fira med en 3-0-seger borta mot Nashville.

– De var snabbare än oss. De ville mer, muttrar Predators-coachen Peter Laviolette.

”OEL” svarade för en assist, precis om Niklas Hjalmarsson.

▪▪▪

New York Rangers gjorde en plattmatch borta mot Ottawa och blev de facto nollade.

– Senator förtjänade att vinna, det bara var så ikväll, säger Henrik Lundqvist efter 3-0-smällen.

Magnus Pääjärvi prickade in sitt andra mål för säsongen.

▪▪▪

Alex Wennberg stod för en assist när Columbus slog Minnesota med 4-2 hemma i Nationwide Arena.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM