Hagelin debuterade för LA Kings

avPer Bjurman

NEW YORK. Carl Hagelin blev officiellt Los Angeles-kung i natt – och fick omedelbart vara med om en seger för nya klubben.

– Det var kul. Jag tyckte det gick bra, jag skapade mycket chanser ihop med Adrian Kempe och borde nog hängt nån kasse, säger han till Sportbladet efter 2-1-segern mot Chicago

Det går halsbrytande fort i NHL i NHL ibland.

I onsdags trejdades Carl Hagelin från Pittsburgh till LA Kings, dagen därpå mötte han upp laget i Chicago – och i natt kastades han rakt in i hetluften i United Center.

– Det känns såklart lite speciellt att helt plötsligt spela för ett nytt lag. Men jag har gjort det förr och är ändå 30 år nu och har spelat i ligan i många år, så jag har lite respekt med mig, säger den tvåfaldige Stanley Cup-mästaren på telefon från Illinois.

Foto: JONATHAN DANIEL / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
Hagelins första match efter trejden från Pittsburgh

– Det var kul att hoppa in direkt och jag tycker det gick bra. Jag fick mycket speltid och en bra roll och skapade en hel del chanser i en kedja med Adrian Kempe och Matt Luff. Jag borde nog rentav ha hängt någon kasse.

Hyllar unge målvakten

Nå, det blev seger ändå. Det stod 1-1 efter full tid – bland annat sedan svenske Hawks-backen Gustav Forsling spelat fram Brandon Saad i början av tredje perioden. Sedan vann Kings till sist på straffar.

– Vi har ett lag med många veteraner och alla vet vad de ska göra. Det visade sig ikväll. Vi spelade som man ska mot Chicago och såg till att de inte fick så särskilt mycket chanser.

Och dem de ändå släppte till togs lugnt om hand av unge Calvin Petersen – återigen i Kings kasse eftersom alla deras ordinarie målvakter lyckats bli skadade samtidigt. Han tog sammanlagt 34 skott.

– Ja, han var helt grym, tycker nye kungen Hagelin.

Det var målsnålt på de flesta NHL-rinkar i natt – och allra främst i Dallas.

Där stod det 0-0 mellan Stars och Broston Bruins när slutsignalen gick – sedan Tuukka Rask stoppat 36 skott för gästerna och Ben Bishop 23 för hemmalaget.

Men 1.34 in i övertidsperioden kom Mattias Janmark loss på vänsterkanten och avlossade en pärla som Rask inte kunde hålla – och ögonblicket senare smällde Jason Dickinson in avgörandet.

Rookien Jakob Forsbacka-Karlsson fanns åter på isen för Bruins, spelade tio och en halv minut och hade ett skott på mål.

I Winnipeg hade Jets ledningen mot Buffalo med 1-0 efter två perioder, men i början av tredje kvitterade Jeff Skinner med sitt fjortonde mål för säsongen – på assist från Rasmus Dahlin.

1-1 stod sig sedan matchen ut och slutligen vann gästerna på straffar.

Därmed har Sabres fyra raka segrar och är just nu hetast i ligan.


Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM