Frölunda stal bonuspoängen

HOCKEY

Bottenfinalen oavgjord efter full tid

Det blev en tätt och tuff match mellan Frölunda och Malmö i Scandinavium.

De två bottenlagen är i stort behov av poäng.

Efter 3–3 (1–2, 1–1, 1–0) vid full tid kunde Frölunda ta extrapoängen i förlängningen.

Frölunda började matchen bra och skapade mängder med målchanser under de första tio minuterna, men då storspelade Gustaf Wesslau i Malmös mål. Frölunda tog också ledningen genom Niklas Andersson, men det verkade som om det var Malmö som fick extra krafter efter Frölundas mål.

Malmö kvitterade genom Lasse Pirjetä, och innan första perioden var över hade man också tagit ledningen genom Carl Söderberg.

– Vi gjorde en bra match, kanske vår bästa bortamatch hittills. Vi skapade många bra målchanser i den första perioden, sade Malmös tränare Lars Bergström.

– Speciellt i den första perioden borde vi ha gjort fler mål, sade Frölundas tränare Stephan Lund som inte är nöjd med målfabrikationen i laget:

– Nej, med tanke på så många chanser som vi skapar så borde vi göra betydligt fler mål, men det blir nervöst när killarna kommer fram till avslut.

Ingen bättring

Markus Seikola kvitterade för Frölunda efter drygt fem minuter av andra perioden. Men, inte heller denna gång blev Frölundas spel bättre, snarare tvärtom.

När Malmö på nytt tog ledningen var Frölundas försvarsspel under all kritik. Det slarvades otroligt när man skulle spela bort pucken från eget mål.

– Där var det mycket slarv och när sedan Carl Söderström spelar fri Juha Riihijärvi så missar inte han i sådana lägen, sade Stephan Lundh.

I den tredje perioden forcerade Frölunda vilt för att kunna kvittera och helst gå förbi i målprotokollet.

Men det räckte bara till en kvittering, mycket beroende på att Wesslau fortsatte att storspela i målet.

Kallio avgjorde

– Jag tycker att vi gjorde en bra tredje period och borde ha vunnit under ordinarie tid, sade Lundh.

Nu blev det ändå en extrapoäng när Tomi Kallio petade in pucken efter 2.48 av förlängningen.

– Kallio gjorde en otrolig kämpainsats idag och drog med sig sina kedjekamrater. Kan vi fortsätta att kämpa på det här sättet och ha tålamod så tror hag att det kan vända för oss ganska snart, sade Stephan Lundh.

Läs mer:

TT

ARTIKELN HANDLAR OM