"Jag har ingen större panik"

HOCKEY

Jimmie Ölvestad – en av elitseriens värsta supernollor

Foto: Jimmie.

Det handlar om stora namn med stora förväntningar – som inte producerat alls.

Jimmie Ölvestad är en av elitseriens supernollor.

– Jag har ingen större panik, säger Djurgårdens affischnamn till sportbladet.se

Foto: Blickar framåt. Ölvestad störs inte av fokuseringen på den uteblivna poängproduceringen. "Jag är inte en spelare som brukar göra en massa poäng"

I kväll gasar elitserien vidare in i omgång 15 med mötena Modo-Frölunda, Djurgården-Brynäs och Färjestad–Södertälje, i en serie där det så sakteliga börjar kristalliseras en topp och en botten.

I poängligorna är kontrasterna ännu mer knivskarpa - en genomgång lag för lag visar att flera dyra toppnamn ännu inte klivit in i målprotokollet, och att flera endast lyckats producera ett fåtal assists.

Kostsamt, för sportcheferna.

Plågsamt, för spelarna själva.

"Jag har aldrig gjort mycket poäng"

I Djurgården har Jimmie Ölvestad siffrorna 0 mål, 0 assist på 14 matcher. En säsongsöppning 27-åringen långt ifrån är nöjd med, även om det finns en förklaring.

– Jag opererade ju axeln i våras, och skulle enligt prognosen varit tillbaka först nu egentligen. Jag är faktiskt rätt glad över att överhuvudtaget vara i full gång igen. Jag har missat en hel försäsong, så de här senaste sju, åtta matcherna har blivit som min försäsong.

Du är inte orolig?

- Nej, det är jag inte. Inte ett dugg. Även om jag inte är lassgammal så har jag ändå varit med några år så jag känner ingen panik. Jag har aldrig varit den spelaren som gör extremt mycket poäng. Som sagt, det är 40 matcher kvar av serien så det finns tid att prestera.

Men ändå – i fjol gjorde du 22 poäng och många trodde att det riktigt, riktigt stora genombrottet skulle komma i år. Nu är du inte uttagen till Karjala Cup. Känns det tråkigt?

- Nej, jag tycker inte det. Djurgården är min vardag och laget har presterat bra i serien och ligger trea trots att vi var tippade i botten. Visserligen, jag har inte gjort poäng men det känns på slutet som att vi har spelat bättre och bättre. Jag har ingen större panik.

– Landslaget, visst är det kul men Bengan har tagit ut ett fruktansvärt bra lag om man tittar spelare för spelare. Det är extremt svårt att slå sig in i en sån trupp, vare sig man har gjort tolv poäng eller ingen poäng.

Är det retligt att skadan kom efter en sån bra säsong?

- Nej, det är bara att acceptera. Det fanns bara en väg att gå och det var att operera. Sedan har det varit långa sex månader med rehabilitering och allt.

Väntar du själv på ytterligare ett lyft i karriären?

- Jag tycker att jag har presterat ganska bra de senaste säsongerna ändå. I ett lag som kanske inte har haft de bästa förutsättningarna. Jag går inte och väntar på något genombrott på så vis.

ARTIKELN HANDLAR OM