REVANSCHEN

HOCKEY

Boork splittrade Månssonkedjan – i går sänkte de SSK

Foto: Återförening Kedjan med Mathias Månsson (t.h), Daniel Widing och Janne Hauhtonen (ej på bilden) splittrades av Leif Boork. I går fick de spela tillsammans igen och tackade med att ligga bakom fyra av målen i 10–2-förnedringen av Södertälje.

GÄVLE. Fiaskot i Karlstad ersattes med målfesten i Gävle. Och den nygamla kedjan Mathias Månsson–Janne Hauhtonen–Daniel Widing sänkte SSK.

– Jag förstår inte varför Leif Boork särade på oss, säger tvåmålsskytten Mathias Månsson.

Foto: Olof Östblom.

När säsongen inleddes spelade Månsson, Hauhtonen och Widing tillsammans och låg bland annat bakom fyra av målen i 9–1-matchen mot Linköping. Men när det började gå trögt för Brynäs så valde Leif Boork att splittra kedjan som i går framgångsrikt återförenades under Olof Östbloms ledning.

– Vi spelade bra på försäsongen tillsammans, sedan blev det bara ett par tre matcher innan Leif Boork särade på oss, jag vet inte varför. Men nu är vi tillbaka och jag hoppas det fortsätter så, säger Mathias Månsson.

3–8 i baken i torsdags, vinst med 10–2 två dagar senare, hur går en sådan förvandling till?

– Jag vet faktiskt inte, men jag förstår att alla som tittar på tycker det är konstigt, det tycker jag med. Men vi snackade igenom matchen i bussen hem från Karlstad och sedan bestämde vi oss för att lägga den åt sidan när vi klev av, säger Mathias Månsson.

Två avgörande mål

Månssons två mål mot Södertälje var direkt avgörande. Först 4–1 på ett direktskott på en passning från Janne Hauhtonen och strax efter att Södertälje hade bud på 4–3 med ett stolpskott från Stefan Bemström så punkterade Månsson matchen med 5–2 som var en riktig delikatess. Månsson fick återigen pucken från Hauhtonen som gör bort backarna, fintade skott, fick ner Bjurling, rundade honom och la in pucken med en hand från en position bakom mål.

– Jag brukar göra den där ibland, jag har gjort den förr och på träning och bestämde mig tidig för att försöka, säger Mathias Månsson.

Hur mycket har allting runt ditt privatliv med rättegången och domen om hot mot tjänsteman påverkat din säsong?

– Jag vill inte kommentera det just nu, men jag har ett bra stöd.

Kollegan Janne Hauhtonen värvades till Brynäs som Nicklas Bäckströms ersättare men har inte svarat upp till förväntningarna. Han har ofta varit bänkad och de senaste matcherna har han fått se från läktaren.

Hoppas på fortsättning

– Ingen vill stå över matcher och det är svårt att göra något kreativt utan att ens få byta om. Men jag hoppas att jag får fortsätta tillsammans med Månsson och Widing nu, säger Janne Hauhtonen.

Får han det, Olof Östblom?

– Hauhtonen visar att han tagit bänkningen på rätt sätt och att han nu vill vara med på allvar igen. Och visst hoppas jag hitta en vinnande formel i en nygammal formation, säger Östblom.

ARTIKELN HANDLAR OM