Strålman pappa – då får Timrå fördel

HOCKEY

KARLSTAD. Succébacken Anton Strålman, 20, ska bli pappa för första gången i sommar.

Det ger fördel Timrå mot NHL i kampen om var Strålman ska spela nästa säsong.

– Det finns en trygghet i att spela kvar i Timrå, säger Strålman.

Foto: Väntar barn Med faderskap väntar nya prioriteringar. I sommar får Anton Strålman och sambon Johanna barn och då vägs tryggheten i Timrå mot NHL. Foto: dagbladet sundsvall/scanpix

Anton Strålman, 20, har tagit steget från lovande back till en av elitseriens vassaste försvarare den här säsongen.

Han har bland annat mest istid av alla i elitserien och har även fått göra debut i Tre Kronor. Många påstår att Strålman till och med är given i VM-laget till Moskva i slutet av april.

Toronto-kontrakt

Nu ska Anton Strålman bli pappa för första gången.

Hans sambo Johanna är gravid och förlossningsdatumet är satt till i sommar.

Att bli pappa är givetvis något som påverkar hans framtid som hockeyspelare.

Toronto Maple Leafs äger rättigheterna till Strålman och skriver de inte kontrakt med honom i sommar mister de rättigheten till honom.

– NHL är självklart ett mål. Men nu ska en hel familj vara med och bestämma om framtiden. Vi ska väga för- och nackdelar mot varandra, säger Strålman.

Framtidsprat

Anton och hans sambo Johanna har bott i två år i Sundsvall. De trivs i staden och har byggt upp en trygghet omkring sig.

– Man vet hur allt fungerar i Timrå. Vi har bland annat lägenhet här och det är enkelt och tryggt att bo kvar, säger Strålman.

Nu ska Strålman prata om framtiden med Toronto Maple Leafs. En tänkbar utväg är att Toronto skriver kontrakt med Strålman för att sedan låta honom spela kvar i Timrå ett år till.

– Åker jag över till Nordamerika vill jag ta en plats i NHL. Annars kan jag lika gärna stanna i elitserien, säger Strålman.

Tomas Ros

ARTIKELN HANDLAR OM