”Jag är upphetsad”

Publicerad:
Uppdaterad:

I natt gör Tomas Holmström comeback i Red Wings efter ögon skadan

Homer gör comeback I natt gör Tomas Holmström comeback efter sin ögonskada. Detroit ligger under med 1-2 i matcher i kvartsfinalserien mot San José.
Foto: POntus Höök
Homer gör comeback I natt gör Tomas Holmström comeback efter sin ögonskada. Detroit ligger under med 1-2 i matcher i kvartsfinalserien mot San José.

I natt gör Tomas Holmström comeback för Detroit i Stanley Cup.

Ögonskadan har läkt och Holmström är...

– Upphetsad... sugen!

För tio dagar sedan fick Holmström en klubbspets i ögat och tvingades till vila. Han missade de tre inledande matcherna i kvartsfinalserien mot San José.

– Jag var rädd. Jag såg ingenting på hela natten. Först dagen efter såg jag lite men det var fortfarande dimmigt, berättar Holmström för Detroitnews.

Nu har han i stort sett fått tillbaka full syn och läkarna säger att han kommer att bli helt återställt.

I natt gör han comeback i den fjärde matchen mot San José. Detroit ligger pyrt till och ligger under med 1-2 i matcher och Holmströms återkomst välkomnas av hela truppen.

– Han är en passionerad, passionerad Red Wing. Han får sällan cred för det men han bär med sig sitt hjärta och han arbetar hårt, säger Detroits coach Mike Babcock.

Henrik Zetterberg har saknat sin lagkamrat.

– Härligt att han är tillbaka. Han kläcker fram leenden i gruppen, säger Zäta.

Och Holmström, han är riktigt sugen.

– Jag är upphetsad, sugen och riktigt het, säger han.

Holmström kommer troligtvis att spela tillsammans med Pavel Datsyuk och Henrik Zetterberg. Han blir även en viktig nyckel i powerplay som har haltat betänkligt för Detroit. Holmström är ju känd för att ta det så viktiga skitjobbet framför kassen. ”Homer” kommer att spela med ett visir under de kommande matcherna för att skydda det skadade ögat.

Marcus Leifby

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN