Bemötte kritiken: ”Jag får vibbar av Östtyskland”

Hårda kritiken mot SHL bemöttes av vd Jörgen Lindgren

Under de senaste veckorna har det blåsigt upp till storm i hockey-Sverige.

I dag uttalade sig SHL:s vd Jörgen Lindgren när han i C More bemötte kritiken om att SHL vill kontrollera banderoller och stänga ligan.

– Uppenbarligen har vi gått fel i vissa frågor, säger Jörgen Lindgren i C More.

Den inledande delen av hockeysäsongen har mer handlat om det som händer utanför isen än på densamma.

Sportbladet kunde för två veckor sedan avslöja att SHL ville skärpa kraven i kring avancemang upp från hockeyallsvenskan och den här veckan skrev tidningen Expressen om att ligan gått ut med ett mejl till de 14 lagen där de uppmanat klubbarna om att kontrollera banderoller och skanna av supportrarna på sociala medier.

”Uppenbarligen gått fel”

I dag bemötte SHL:s vd Jörgen Lindgren kritiken när han gästade C Mores studio i en debatt mot Brynäs Supports vice ordförande Mathias Norrå.

Ett av förslagen som diskuteras är att införa en licens för att vara godkänd för att få kvala till SHL. I ett internt mejl ber SHL-juntan klubbarna att ”scanna av sociala medier där supporterfalangerna kommunicerar” och ”kontrollera banderoller och budskap inför matcher”.

– Det värsta den här veckan är mejlet som gått ut att man ska kontrollera banderoller och sociala medier-flödet bland supportrar. Det ger mig lite Östtyskland-vibbar. Det är inte okej, säger Norrå.

Jörgen Lindgren bestred uppgifterna om att SHL vill skärpa kraven för lag att gå upp och ner i seriesystemet, men hade förståelse för kritiken.

– Jag har full förståelse för kritiken med tanke på vad som skrivits i veckan. Uppenbarligen har vi gått fel i vissa frågor. Vi måste se över kommunikationen, säger Lindgren.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!