Tre Kronors ras – efter drömstarten

Rikard Grönborg: ”Vi slog oss själva”

avSimon Sjöstrand

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: CMore

Tre Kronor hade 2–0 mot Finland.

Sedan tappade laget och föll med 2–3 i Channel One Cup.

– Vi slog oss själva, säger förbundskaptenen Rikard Grönborg i C More.

Tre Kronor har börjat uppladdningen inför VM i maj.

Laget spelar just nu fyrnationsturneringen Channel One Cup i Ryssland och förlorade första matchen mot Ryssland efter straffar i torsdags.

På lördagsmorgonen väntade Finland.

”Vackert”

Och det såg länge ut att bli roligt för svensk del.

Tre Kronor dominerade spelet i den första perioden och tog ledningen med 1–0 efter drygt fyra minuter efter mål av Michael Lindqvist, 24, i powerplay – hans första mål i Tre Kronor.

– Kul, det var bara att sätta dit den. Vi har fantastiskt bra spel i powerplay, det var skönt att få den direkt. Vi ska kunna göra fler, säger Michael Lindqvist i C More.

Och fler blev det. Fem minuter in i den andra perioden utökade Sverige till 2–0 genom Emil Larsson, 25. Luleå-spelaren skrinnade in framför mål, fick en fin passning av John Norman och vände bort Rasmus Tirronen i finländska målet.

Men sedan tog det roliga slut.

Finland kom tillbaka – och tog över. 2–0 blev 2–1 som blev 2–2 – och till slut svensk förlust med 2–3. Det var Tre Kronors sjunde raka förlust mot Finland i den här typen av turneringar.

Efteråt var det en besviken Rikard Grönborg.

– Jag är jättebesviken. Vi slog oss själva lite. Tyvärr fick vi inte in fler puckar, säger förbundskaptenen i C More och fortsätter:

– De blev tyngre och starkare. Jag tror inte att vi medvetet försökte backa hem, men det straffade sig på slutet.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM