Mora värvar NHL-meriterad forward

avJonatan Andersson

Foto: FRED CHARTRAND / AP SCANPIX SWEDEN

Mora IK förstärker på forwardsidan.

Lagom till SHL-omstarten har klubben värvat Jason Akeson, 27.

– Framförallt är det en stark offensiv spelare, säger Moras klubbdirektör Peter Hermodsson.

Mora ligger precis över kvalstrecket inför veckan omstart av SHL. Klubben vill producera bättre framåt och nu hoppas de ha hittat en lösning.

Jason Akeson, 27, har gjort två poäng på 15 NHL-matcher – men har mest gjort sig känd som en gedigen poängplockare i AHL.

– Vi har känt att vi ville bredda laget ytterligare på forwardssidan och när Jason dök upp på marknaden kändes det helt rätt, säger Moras klubbdirektör Peter Hermodsson i ett pressmeddelande.

Ryktats till annan SHL-klubb

På 406 matcher i farmarligan har Akeson levererat 333 poäng. 27-åringen har sedan tidigare ryktats till Rögle, men så blev det alltså inte.

– Det är en högerfattad spelare med bra fart under skridskorna och som också har ett bra spelsinne och ett bra skott, säger Hermodsson om sin värvning.

Akeson kommer ansluta till laget redan under kvällen, men det är oklart om han är spelklar redan till torsdagens match mot HV71.

Kanadensaren kommer senast från spel i Tampa Bays farmarlag Syracuse Crunch – där han under hösten levererat 5 poäng på 11 framträdanden.

ARTIKELN HANDLAR OM