Här testas Dahlin i USA: ”Mest roligt”

avSimon Sjöstrand

Rasmus Dahlin, 18, väntas gå som etta i sommarens NHL-draft.

I helgen har han besökt Nordamerika för att genomgå fysiska tester under ”Scouting Combine” – där kameror följde honom varje steg.

– Det var tufft, men mest roligt, säger svensken till nhl.com.

Under midsommar sker årets NHL-draft i Texas.

Mycket av förhandssnacket handlar förstås om svenske supertalangen Rasmus Dahlin, 18, som väntas gå som etta (Buffalo Sabres) och som blir den andra svensken att göra det efter Mats Sundin (1989).

– Det är klart att det hade varit helt magiskt om man får komma högt upp i draften, sa Dahlin till Sportbladet i maj.

”Ganska jobbigt”

Och nu har han lärt känna sin blivande hemort.

I dagarna har han varit i Nordamerika för att visa upp sig under NHL Scouting Combine, där spelarna som väntas bli valda tidigt får genomgå fysiska och medicinska tester, samtidigt som de kan intervjuas av klubbarna.

Hur det gick?

Enligt nhl.com slog sig Dahlin in bland topp 25 på 2 av 8 stationer, och var sjätte bäst när det kom till uthållighet på cykel – hans bästa resultat.

– Det var kul. Ganska jobbigt, men för det mesta bara kul, säger han till sajten.

Testerna innehåller allt från bänkpress och intervaller på cykel till att mäta spelarnas explosivitet.

Och just den avslutande cyklingen, som mäter spelarnas benstyrka och som ska ”simulera” ett inhopp på isen, sög lite extra.

– Den var riktigt jobbig. Jag är glad att jag redan gjort den, säger Dahlin, som följdes av både kameror och reportrar genom varje övning.

– Jag fokuserade bara på mitt. Jag kände inte att kamerorna var där. Jag lade märke till det men tänkte inte på det, säger han.

Alla resultat hittas HÄR.

ARTIKELN HANDLAR OM