Efter hårda tacklingen: ”Folk tror att han slår ihjäl sig”

avDaniel Sörensen

Det är tuffa tag på Linköpings försäsongsträning.

Under dagens innebandyspel fick Fredrik Karlström en ordentlig tryckare av lagkamraten Eddie Larsson. Att tacklingen filmades och publicerades har ifrågasatts av många.

– Folk tror att han slår ihjäl sig, men allt gick bra. Hade han skadats hade vi så klart inte lagt ut det, säger Gustaf Pettersson, klubbens kommunikationsansvarige.

Att det smäller hårt på isen sägs vara en del av spelet.

Men när Linköpings HC:s Eddie Larsson gav lagkompisen Fredrik Karlström en ordentlig tackling under dagens innebandyträning fick det oanade konsekvenser.

Klubben valde att publicera en filmsekvens med tacklingen på sitt Twitter-konto – och det fick flera följare att gå i taket.

”Varför lägger ni upp sånt här? Vill ni visa att ni är tuffa? Why?”, ”Kul att ni "promotar" idiotiska tacklingar under en latjo försäsongsträning” och ”Bra att ni går ut för att skada varann på försäsongen...” är bara några av kommentarerna som har haglat in.

Händer i alla klubbar

När Sportbladet får tag på klubbens kommunikationsansvarige, Gustaf Pettersson, säger han att liknande tacklingar förekommer nästan varje träning, hos alla SHL-lag.

– Det är en hård tackling, en tuff smäll. Men när grabbarna tränar ser det ut så här lite då och då. Det är inget ovanligt. Det ser värre ut än vad det är. Skillnaden i dag är att jag stod där bredvid och filmade, berättar han.

– Folk tror att han slår ihjäl sig, men allt gick bra. Hade han skadats hade vi så klart inte lagt ut det.

”Skrattade åt situationen”

Fredrik Karlström blev märkbart upprörd efter tacklingen, och sparkade flera gånger i sargen framför sig. Han skadades dock inte utav smällen.

– Fredrik blev irriterad och det framgår i klippet, men det var i slutskedet av träningen. Fem minuter senare satt spelarna bredvid varandra i omklädningsrummet och skrattade åt situationen, säger Pettersson.

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Eddie Larsson

Eddie Larsson – som stod för tacklingen – berättar att han var snabbt framme och bad om ursäkt efter tacklingen, som han själv beskriver som ”kanske lite över gränsen”.

– Det är sådana här smällar när vi spelar innebandy, det är inget konstigt. Fredrik sa att det var lugnt efteråt.

Så det var snabbt överstökat?

– Ja, det var inga skador, så det var lugnt. Det skulle kanske vara sargen då, som fick sig ett par sparkar, säger Eddie Larsson.

ARTIKELN HANDLAR OM