”Nu ska jag ha visir”

HOCKEY

Sundin tänker om efter sin senaste skada

PHILADELPHIA

Mats Sundin har tänkt om.

När han gör comeback om en dryg månad kommer han att använda visir.

– Ja, jag tror att jag förbrukat all min tur nu. Det har varit nära ögat många gånger, säger Sudden.

Foto: blev chockad Efter smällen i premiären var Mats Sundin blind på ena ögat i flera minuter.

Uttrycket har väl aldrig passat bättre, då Mats Sundin höll presskonferens i Toronto i natt med vänsterögat igenmurat av en ordentlig blåtira.

Han berättade också om chocken då han var helt blind på ögat i flera minuter.

– Allt var svart i nära fem minuter och det gör dig självklart orolig. Men synen kom tillbaka ganska snabbt, jag började kunna skilja på mörker och ljus. Och vad läkarna sagt kommer synen att bli helt normal igen, berättade Sudden.

Mats Sundin är den svenske spelare som klarat sig bäst från skador. Han har aldrig tvingats vila så länge som nu, då läkarna talar om fyra till sex veckor.

Debatt om tvång

– Jag har haft tur och sluppit allvarligare skador. Nu känns det oerhört frustrerande att bli skadad i första perioden i första matchen för säsongen. Speciellt då jag inte spelat hockey på ett helt år, säger han.

Debatten om visirtvång i NHL fortsätter också.

– Jag kommer definitivt att ha visir då jag gör comeback och förhoppningsvis även i framtiden. Det är målet i alla fall, säger Sudden.

Men helt säker är han inte. Och han är inte säker på att han vill ha visirtvång i NHL.

– Det är en bra fråga. Men det kan bli tufft för en spelare över trettio, som spelat hela karriären utan visir, att plötsligt tvingas börja med det. Men självklart blir du fundersam då du får den här typen av skador.

NHL

vill ha visirtvång, men spelarfacket NHLPA har sagt nej än så länge. De menar att spelarna ska ta det beslutet själva.

Mats Sundin är borta fyra till sex veckor med ett avslaget okben, men det kan bli längre om han tvingas till en operation. Det bestämmer läkarna då svullnaden lag sig om fem, sex dagar.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL