LHC kom tillbaka tre gånger – och vann

avJohannes Hägglund

HOCKEY

LINKÖPING. Seger mot Brynäs – och Linköping är SHL:s formstarkaste lag.

Mycket tack vare bröderna Olimb, som tillsammans har gjort 17 poäng på de fem senaste matcherna.

– Offensivt är de helt klart bland de bästa i ligan, säger Tony Mårtensson.

Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Efter en tung start på säsongen har Linköping hittat formen och mot Brynäs kom ännu en seger, 4-3 efter förlängning. Östgötarna är nu uppe på fjärde plats i tabellen och sett till de fem senaste matcherna är LHC ligans formstarkaste lag med sina tolv poäng.

– Vi hade ett bra snack för tio, elva matcher sedan där vi sa att vi var tvungna att skärpa till defensiven och det känns bra efter det. Vi litar på varandra till hundra procent, säger Mathis Olimb.

Mot Brynäs var det än en gång bröderna Olimb, tillsammans med Sebastian Karlsson, som visade vägen. Den norska duon låg bakom tre av LHC:s fyra mål – och efteråt hyllas de.

– Olimbbröderna leder oss bra nu. De är grymma. Offensivt är de bland de bästa i ligan, helt klart, säger Tony Mårtensson

Du håller dem så högt?
– Absolut. För oss är det oerhört viktigt att de producerar. Båda är starka på pucken och rör sig bra. Fast de är lite mindre tar de pucken på mål. De är orädda och bra defensivt också. De är rätt allround, bra i powerplay, säger Mårtensson.

”Förstås jättekul”

Mathis Olimb om berömmet:

– När det kommer från Tony, som är en gammal förebild, är det förstås jättekul att höra. Men det går så mycket upp och ner i hockey, men just nu är det roligt att spela, säger Mathis Olimb.

Mårtensson har varit en förebild alltså?

– Ja, det klart han är. Han var king i Ryssland och king i Sverige. Klart man ser upp till en sådan spelare, säger Mathis Olimb.

Tillsammans har bröderna Olimb svarat för hela 17 poäng (Mathis åtta och Ken Andre nio) under de fem senaste matcherna, men då ville Mathis Olimb framhålla tredjelänken – Sebatian Karlsson.

– Sebbe gör mycket av jobbet och gör att vi får ännu mer ytor. Vi skapar mycket, samtidigt känns vi trygga defensivt också, säger Mathis Olimb.

ARTIKELN HANDLAR OM