Hockeyallsvenskan

Gråhns avstängd: ”Jag är inte välkommen”

Av: 

Ha Ab

Patrik Larsson

HOCKEY

Klubben: ”Gemensamt beslut” – Gråhns: Almtuna vill inte ha mig

Stefan Gråhns, 30, straffades av disciplinnämnden för sina hårda ord mot en domare i måndags.

Nu går klubben ett steg längre och stänger av Gråhns från spel.

– Det finns inte så mycket att berätta. Jag har inte tagit någon timeout, det är Almtuna som inte vill att jag ska vara där, säger han till Sportbladet.

”Din jävla rikspajas, din jävla tomte”. Det är lite av vad Stefan Gråhns skrek mot en domare efter 3-0-förlusten mot Djurgården i måndags.

Disciplinnämnden agerade och straffade Almtuna-spelaren med två matcher avstängning och 5 000 kronor i böter.

Nu får han ytterligare straff – av egna klubben.

Klubben hävdar annat

Almtuna publicerade på lördagen en text på sin hemsida där de hävdade att Gråhns, i samröre med klubben, hade kommit överens om en timeout.

”Almtuna och Stefan Gråhns har kommit överens om att Gråhns skall ta en time out från Almtuna och ishockeyn”, skrev klubben.

Men när Sportbladet når Stefan Gråhns menar han att det inte stämmer. Alls.

– Det finns inte så mycket att berätta. Jag har inte tagit någon timeout, det är Almtuna som inte vill att jag ska vara där. Jag kom in på träningen, då sa de det till mig. De sa bara att jag inte är välkommen just nu, säger Gråhns till Sportbladet.

Hur länge han blir borta från spel är fortfarande oklart.

”Har inte hunnit smälta det”

Beskedet kommer som en överraskning för Gråhns. Under veckan har han, förutom att han har varit avstängd från matchspel, tränat som vanligt, utan problem.

Men på lördagens träning hann han bara byta om innan han blev tillsagd att han skulle in på ett möte, där han fick beskedet.

– Det kom så snabbt, det är svårt att liksom... jag har inte hunnit smälta det än. Klart att det inte är kul, säger han.

Kan du tänka dig att lämna om det fortsätter?

– Just nu vet jag ingenting. Jag ska fundera på vad de har sagt, jag har kontrakt med Almtuna och hoppas att vi ska lämna det här.

Ville sparka Gråhns

Enligt Sportbladets uppgifter ville klubben först sparka Gråhns för den omtalade avstängningen, men när det inte gick så gick de istället ut med ”timeouten” på hemsidan.

– Vi kan bara konstatera att det över huvud taget inte finns något gemensamt beslut om att Stefan ska ta en timeout, utan det här är helt och hållet Almtunas beslut, säger Gråhns agent Pontus Norén till Sportbladet.

– Stefan har ett vattentätt kontrakt, men det verkar inte Almtuna ha förstått. Just nu är han arbetsbefriad med full lön, fortsätter han.

Stefan Gråhns tvingades tidigare bort från Oskarshamn av sina lagkamrater.

Sportbladet har sökt Almtunas sportchef Martin Öhrstedt för kommentar.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

/

Hockeyallsvenskan

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Hockeyallsvenskan