Frölunda värvar mästarback

HOCKEY

Klart: John Klingberg återvänder till Göteborg

Foto: John Klingberg återvänder till Frölunda.

Frölunda förstärker defensiven med ännu en ung talang.

I dag presenterade klubben John Klingberg, 20, mästarback från Skellefteå.

– Jag är ju en kille från Göteborg som alltid haft ett stort hjärta för Frölunda. Det är ju här jag vill spela. Så enkelt är det.

John Klingberg fick lämna Frölunda 2011 och valde då spel i Finland. Därefter värvades han till Skelleftå, där han 2012 vann SM-silver och i våras blev svensk mästare efter en kanonsäsong.

Nu återvänder han alltså till Göteborg.

– Jag är ju en kille från Göteborg som alltid haft ett stort hjärta för Frölunda. Det är ju här jag vill spela. Så enkelt är det, säger han till klubbens hemsida.

Tidigare har Frölunda – som storstädar i truppen – fyllt på med flera unga, backar: bland annat JVM-backarna Tom Nilsson (Mora), 19, och Emil Djuse (Södertälje), 19, samt Erik Gustafsson, 21, från Djurgården.

Tvingas han över till Dallas?

Enda orosmolnet för Frölunda: John Klingberg kan hamna i NHL – redan i höst.

– Vi vet att Dallas, som draftad John, vill ha över honom redan nu. Men han har sagt till oss att han hellre tar en säsong till i elitserien för att vara redo för NHL. Att han då valt Frölunda som sin plats för ett års utveckling är förstås väldigt glädjande. Klingberg är en av svensk hockeys riktigt stora talanger,säger sportchefen Christian Lechtaler.

Klingberg var skadad under hösten, men spelade 25 matcher (13 poäng) för Skellefteå i elitserien i våras.

Ny version följer.

ARTIKELN HANDLAR OM