Straffet: 14 matcher

avJonathan Ekeliw, Tomas Ros

HOCKEY

Sebastian Karlsson får
årets strängaste straff
för Kahnberg-smällen

Han tacklade Magnus Kahnberg medvetslös och skickade sin förre lagkamrat till sjukhus.

I dag föll domen mot Sebastian Karlsson.

Linköpingscentern får årets strängaste straff – elva elitseriematcher plus tre matcher i European Trophy.

– Ett otroligt tufft straff, säger LHC:s klubbdirektör Mike Helber.

Tacklingar mot huvudet har varit höstens stora snackis i hockey-Sverige, men frågan är om inte debatten nådde kulmen när Sebastian Karlsson knockade Magnus Kahnberg i lördags.

Frölundastjärnan föll medvetslös till isen, fick bäras ut på bår och fördes till sjukhus med en kraftig hjärnskakning.

”Jävligt ful smäll”

– Det var en jävligt ful smäll och han borde ha bromsat in innan han tacklade. Det var helt onödigt gjort av honom, men samtidigt vet jag att Sebastian är en fin kille, sade Kahnberg till Sportbladet från sjukhussängen dagen efter.

Sebastian Karlsson, som tidigare har varit lagkamrat med Magnus Kahnberg i Frölunda, var ångerfull efter smällen.

– Jag mår inte så bra just nu. Jag är jävligt ångerfull och kommer att ta det straff jag får. Jag pratade med Magnus i går och har bett om ursäkt, sade han.

Stängs av 11+3 matcher

Och nu har Karlsson fått sitt straff av Disciplinnämnden.

LHC-centern stängs av fram till juluppehållet och får inte spela igen förrän mot Djurgården den 26 december. Det innebär elva elitseriematcher plus tre matcher i European Trophy.

– Jag har fått ett samtal där förbundet berättat att Sebastian är avstängd i elva matcher, säger Linköpings klubbdirektör Mike Helber till Sportbladet.

– Jag har inte sett domen, men vad jag har förstått så är det ingen bötesdel eftersom det är ett så långt straff, över en månad.

Var det ett väntat straff?

– Straffet är långt och sett till intresset från media så förstod jag att det skulle gå så här. Ett otroligt tufft straff.

Domen mot Sebastian Karlsson är den strängaste i år och det tredje strängaste straffet i elitseriens historia. Bara Jan-Axel Alavaara (22 matcher) och Tomas Javeblad (12 matcher) har fått längre avstängningar.

ARTIKELN HANDLAR OM