Nettelbladt spelklar – petas i ödesmötet

Joakim Nettelbladt, 27, och Markus Gunnarsson, 23, har inte pratat med varandra efter den våldsamma tacklingen.

Trojabacken skickade ett sms – men fick inget svar.

– Jag tycker inte att ett sms räcker i sådana lägen, säger Vita Hästen-spelaren.

I kväll är Nettelbladt spelklar igen – men petas i ödesmatchen mot just Vita Hästen.

Det var i mitten av mars som Troja-Ljungbys Joakim Nettelbladt sänkte Markus Gunnarsson, Vita Hästen, med en våldsam tackling.

Gunnarsson slog huvudet i isen och ådrog sig en kraftig hjärnskakning. Nettelbladt fick match penalty och stängdes sedan av i sex matcher (plus fem matcher i böter) för förseelsen.

I kväll är han spelklar – när Troja-Ljungby och Vita Hästen möts igen i kvalserien till allsvenskan.

Men vid 17-tiden på torsdagen släpptes de officiella laguppställningarna inför ödesmatchen. Där finns inte Joakim Nettelbladt med. Troja-Ljungbys tränare Paul Thompson har valt att ställa backen åt sidan i den viktiga matchen.

”Det är tråkigt”

Själv är Markus Gunnarsson inte i närheten av att vara speklar. Han berättar om en tuff tid efter hjärnskakningen.

– I början låg jag bara hemma och sov och åt. Sedan blev det bättre men efter att ha tittat på en träning skulle jag ta bilen hem. Då var det skymning och bilarna jag mötte hade starkt ljus. Jag fick väldigt ont i huvudet. Det är tråkigt, jag trodde jag skulle kommit längre, säger Gunnarsson.

Nu har han återhämtat sig så pass att han följer med laget till Ljungby för mötet med Troja i kväll. Men Gunnarsson har ännu inte pratat med Joakim Nettelbladt efter smällen.

– Jag vet inte om det blir nu heller. Han kommer vara på isen och jag på läktaren.

”Bad om ursäkt i sms”

Nettelbladt bad om ursäkt i sms efteråt. ”Min intention var absolut inte att skada dig”, skrev backen. Men Gunnarsson svarade aldrig.

– Nej. Det var många som skickade sms i samma veva. Jag kände att har det hänt en sådan grej kanske man ringer eller kommer på besök på sjukhuset. Jag tycker inte sms räcker i dessa lägen om man känner sådan skuld.

Har du sett tacklingen i efterhand?

– Ja, och jag tycker den är väldigt feg och ful. Det känns trist om man ska åka runt och inte kunna slappna av när man är så pass långt från pucken.

Vita Hästen är nära avancemang till allsvenskan. Troja-Ljungby är i starkt poängbehov i kampen med Björklöven om den andra platsen.

Sportbladet har sökt Joakim Nettelbladt.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN