Anaheim-stjärnans konstmål – på knä

HOCKEY

Här gör han årets mål på svensken?

1 av 5 | Foto: FOTO: Viasat / NHL.com

Corey Perry sköt sig i natt upp i täten i NHL:s skytteliga med sina två mål i nattens 5–2-seger mot New York Islanders.

Ducks-stjärnan kan till och med ha sett till att vi redan innan jul fått bevittna ’Årets mål’ i NHL.

– Man är inte mer än människa, säger han efter 19:e och 20:e målet.

Foto: Ett annat ”knä-mål” från spelet NHL 10.

För alla som är bekanta med någon av de senare upplagorna av tv-spelet NHL från speljätten EA, kan en särskild sekvens i matchen ha varit rena dejà-vu-upplevelsen.

Det var det sista som hände i andra perioden när Corey Perry gjorde en läcker tådragning och tog sig förbi Islanders Calvin de Hann – nästan. Islanders-backen fick ut ett ben som fällde Perry och domaren höjde armen och hela Honda Center ställde in sig på ett powerplay för hemmalaget.

Men i stället hade Ducks-stjärnan en egen liten cirkus-uppvisning där han med pucken under full kontroll, gled vidare på isen på knäna – och sprättade in sitt 19:e mål för säsongen.

– Bättre blir det inte från en otroligt skicklig spelare, vrålade en euforisk tv-kommentator till reprisbilderna.

Dubblade Ducks ledning

Ett konstmål som mycket väl kan bli klassat som årets mål när säsongen ska summeras till sommaren, och ett sånt som är tillräckligt för att det ska knäcka ett motståndarlag fullständigt. Det matchavgörande 4–2-målet kom dessutom med mindre än två sekunder kvar på klockan och var Ducks andra inom 32 sekunder.

– Jag visste att det bara var några sekunder kvar så jag var tvungen att göra något. Jag sköt och den hittade en väg in, säger han till nhl.com och får frågan om var målet hamnar på hans egen topplista.

– Jag är bara glad att den gick in, säger han ödmjukt.

Tvåa i skytteligan

Men i den tredje perioden kom också kanadensarens 20:e mål, vilket innebar att 28-åringen nu nätat sex matcher i rad. Därmed kliver Perry upp på andraplats i skytteligan förbi Alex Steen (också 20 mål), men allt jämnt två fullträffar bakom Alexander Ovetjkin.

Anaheim, som nu delar förstaplatsen med Chicago i hela ligan, är i och med segern fortfarande obesegrade under ordinarie tid på hemmaplan och säsongsstarten är rekordbra för klubben.

Islanders-målvakten Anders Nilsson hade en mindre rolig kväll i det som var lagets tionde raka förlust. Nilsson stoppade 26 skott.

SE PERRYS OTROLIGA "KNÄ-MÅL" HÄR (Obs! Extern länk)

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL