”Jag förstår varför fansen buade ut oss”

James Reimer.
James Reimer.

NEW YORK. New Jersey Devils är definitivt med i slutspelsracet igen efter en ny seger i natt.

Men Toronto Maple Leafs kan ha satt sin sista potatis med en katastrofal hemmaförlust mot avsågade Winnipeg.

– Jag förstår varför våra fans buade ut oss, säger Leafs-målvakten James Reimer.

Så sent som i början av veckan såg det ut som att New Jersey Devils var helt avsågade, men efter den här lyckosamma helgen har förutsättningarna förändrats dramatiskt.

Trots att Patrik Elias, Adam Henrique och Jacob Josefson senaste dygnet hamnat på skadelistan följde de i natt upp gårdagens 2-1-seger mot Washington med en ny 3-1-Viktoria borta mot Carolina – och därmed är de plötsligt bara en poäng efter Columbus på sista slutspelsplatsen, om än med en match mer spelad.

– Jag har känt till karaktären i vårt omklädningsrum i tre år och visste att vi aldrig skulle ge upp. Vi kommer fortsätta tills de säger åt oss att vi inte kan längre, säger coachen Peter DeBoer tillnhl.com.

Utbuade av hemmafansen

Samtidigt passade Toronto Maple Leafs på att krossa hjärtat på sina fans igen. De två raka segrar som tänt åtminstone lite hopp i ”Leafs Nation” följdes upp med en bedrövlig 4-2-förlust mot avsågade Winnipeg hemma i Air Canada Center.

Som ”belöning” buades hemmaspelarna ut – grundligt.

– Jag förstår varför. Jag har varit fan själv och vet hur det känns, säger Leafs-målisen James Reimer till nhl.com

När Niklas Kronwall i mitten av tredje perioden i bortamötet med Montreal dunkade in sitt åttonde mål för säsongen utjämnade Detroit det som under de två första perioderna hade vuxit till ett 3-0-underläge.

Canadiens slog dock tillbaka och vann med 5-3 i alla fall.

– Vi kom tillbaka starkt i tredje och just därför känns det extra surt att vi inte fick åtminstone en poäng, säger målvakten Jonas Gustavsson till nhl.com.

Med en assist bokfördes Victor Hedman för sin 50:e poäng i natt.

Med det personliga rekordet är han delad sjua i backarnas poängliga – och klar tvåa bakom Erik Karlsson i den svenska diton.

Det hjälpte dock inte; Dallas vann matchen i Forum med 5-2 och petade därmed ner Phoenix under slutspelsstrecket i den västra tabellen.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN