Irritation mot SVT i JVM-premiären

HOCKEY

”Tyvärr blev det fel i sändningen”

SVT bytte kanal mitt i dramatiken av Sveriges JVM-premiär.

Det väckte reaktioner på sociala medier.

– Det är klart att vi tycker det är tråkigt, säger Catarina Wilson på SVT:s pressjour.

En bit in i den tredje perioden av Sveriges premiärmatch i junior-VM på hemmaplan valde SVT att byta sändningskanal. Juniorkronorna ledde med 4-3 mot Schweiz när SVT flyttade matchen från SVT2 till SVT24.

”Tyvärr blev det fel”

Den flytten var inte populär bland de svenska tittarna, många visade starkt missnöje på Twitter.

– Det är ju så att när man har de här långa sportsändningarna så får man ibland byta kanal, och då är det ju bra att vi har flera kanaler. Nu var det tydligt tablålagt att Aktuell skulle börja klockan 21.00, säger Catarina Wilson på SVT:s pressjour.

– Tyvärr blev det fel i sändningen i SVT24, jag tror mest det var det som kritiken handlade om. Det blev ett fel i utsändningen i SVT24.

På Twitter kan man läsa att folk är kritiska till flera saker, bland annat att det var svårt att hitta matchen, att folk saknade kanalen och kvalitén på sändningen.

– Jag har inte sett de här kommentarerna, men det blev ett fel i SVT24-sändningen, det blev ett avbrott i den utsändningen, säger Wilson.

– Jag sitter och tittar i tv-tablån och det har framgått tydligt att VM-sändningarna är i SVT2 från 18.30 till 21.00 när Aktuell börjar. Sedan flyttas den till SVT24.

”Vara så tydliga som möjligt”

Så det borde folk haft koll på?

– Ja, men vi försöker ju vara så tydliga som möjligt så man ska kunna veta hur man ska följa ett sånt här långt sportevenemang.

Har du förståelse för kritiken?

– Det är klart att vi tycker det är tråkigt om man har svårt att hitta kanalen. Vi vill ju vara tydliga som möjligt och det har vi ju också varit, det har stått i tv-tablån hur sändningarna ska ligga ute. Det är klart att det är tråkigt att det är svårt att hitta matchen.

– Det är däremot svårare att analysera vad som är problemet för varje tittare. Det kan bero på vilken operatör man använder eller hur man tittar.

”Det kan jag förstå”

Kan ni göra på ett annat sätt framöver?

– Nyheterna sänder vi på fasta tider och då kan vi behöva göra de här kanalbyterna under sådana här sportevenemang. Då vill vara tydliga.

– Jag tror att många tittare är vana vid att vi byter kanal för att nyhetssändningarna, man är van vid de här fasta tiderna, 19.30 och 21.00.

Kommer ni att be om ursäkt?

– Det är klart att vi tycker det är tråkigt för att tittarna att hitta de man vill i SVT:s program. Men nyhetssändningar går på fasta tider, det är väldigt viktigt att nyheterna kommer. Det är många som vill se de också, det är viktigt att de ligger på fasta tider.

– Det är klart att man kan bli irriterad när man följer ett sportevenemang, det kan jag förstå. Vi vill vara så tydliga som möjligt.

ARTIKELN HANDLAR OM