Här bryter Djurgården tunga trenden

HOCKEY

”Krampaktigt men ett jävla jobb från grabbarna”

1 av 2

Djurgården har famlat i mörker i en månad.

Är krislagets trend bruten nu?

– Det var krampaktigt men ett jävla jobb från grabbarna hela vägen, säger matchhjälten Nils Andersson efter 4-3-segern mot Asplöven.

Foto: Pär Kenttä

Djurgården riskerade att åka på sin sjunde raka förlust i mötet mot Asplöven. Stockholmarna har inte tagit en trepoängare på exakt en månad sedan förra segern kom mot Malmö 4 november och laget har legat illa till i tabellen.

Men nu bröts den trenden.

Två viktiga poäng

Det blev inte tre, men ändå två viktiga poäng för Djurgården som vann med 4-3 efter förlängning.

– Vi hade all flyt på försäsongen och mycket oflyt nu. Men jobbar man hårt kommer turen tillbaka, säger Djurgårdens Nils Andersson, som med sitt mål 49 sekunder in i förlängningen sköt bonuspoängen till sitt lag.

– Vi har varit pressade ett tag, så det var skönt.

Efter tunga förlusten i Haparanda i oktober, där Djurgården ledde med 1-0 men föll med 1-2 efter straffar, var scenariot nära att upprepa sig på Hovet.

Asplöven ”stal” ändå en poäng när Emil Lundberg tryckte in 3-3-kvitteringen med blott en och en halv minut kvar av tredje perioden.

– Det känns som vi kunde tagit segern men Djurgården var spelmässigt bättre än oss om man ser nyktert på det. Domarnivån var usel, de var inte konsekventa i min bok, men vi är nära och är där, så vi är nöjda att vi krigar till oss en poäng, säger Asplöven-tränaren Pär Kenttä i S24 efter upplösningen.

”Vi får se det som en vinst”

Djurgårdens efterlängtade seger satt hårt åt och hemmalaget hade långa stunder uppenbara problem att omsätta sitt spelövertag till mål bakom Asplövens Joel Lassinantti.

– Vi får tacka Joel för att vi är med, säger Pär Kenttä.

Djurgårdens poängkung Dustin Johner såg länge ut att bli stor matchhjälte med sina två mål, hans 3-2 i tredje perioden kom efter en snygg soloåkning som avslutades med ett rappt handledsskott som ställde Lassinantti.

Nils Andersson var besviken men samtidigt lättad efter att man brutit den tunga trenden.

– Synd att vi inte kunde hålla ihop det på slutet, men vi får se det som en vinst efter allt som varit på slutet. Vi får se det som en start för oss

ARTIKELN HANDLAR OM