NHL

Tionde raka segern för Blackhawks mot Penguins

avPer Bjurman

NEW YORK. Chicago Blackhawks må vara lite fladdriga i år – men mot Pittsburgh Penguins förlorar de inte.

Jeremy Collitons manskap tog sin tionde raka seger mot stjärnorna från Pennsylvania i natt.

– Precis som oss har de vunnit många Stanley Cup senaste tio åren så jag antar att vi känner lite rivalitet och alltid höjer oss i de här matcherna, säger backstjärnan Duncan Keith, som själv gjorde sitt första mål för säsongen, efter 5-3-triumfen.

Nej, det hjälpte inte Pittsburghs pingviner att de hade åtta raka segrar och såg ut att ha varvat upp i rena rama mästarformen inför säsongens andra och sista möte med Chicago.

Det blev torsk mot spöket rån Lake Michigan för tionde gången i rad i alla fall – nu med 5-3.

– Ja, det är lite underligt det där. De är ju ett väldigt bra och har otroligt många stjärnspelare i truppen, säger Duncan Keith till NBC.

– Men kanske handlar det om att blir inspirerade mot just Penguins. Precis som oss har de vunnit många Stanley Cup senaste tio åren så jag antar att vi känner lite rivalitet och alltid höjer oss i de här matcherna.

Keith hade själv inte gjort ett mål sedan april – alltså förra säsongen – men lyckades snärta in en pärla på Casey DeSmith . Då åkte mångårige backpartnern Brent Seabrook fram och hämtade pucken åt honom, som man brukar göra för rookies som sätter sitt första mål...

– Ja, tänk så kul man kan vara, flinar den 35-årige stjärnan

– Men jag får pucken till min son. Han blir glad.

Foto: Gene J. Puskar / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Pittsburghs Patric Hörnqvist stod för ett mål i förlustmatchen mot Chicago Blackhawks.

Även Chris Kunitz, som tillhörde Penguins mellan 2008 och 2017 och vann tre Stanley Cup med klubben, gjorde ett mål.

– Jag har väldigt fina minnen härifrån så det kändes speciellt att få sätta den pucken, säger han till The Athletic.

Blackhawks befinner sig fortfarande en bra bit under strecket i väst, men med sex poäng upp till Anaheim på sista wild card-platsen har de i alla fall lite, lite kontakt nu.

Patric Hörnqvist gjorde ett av Pittsburgh-målen och Marcus Pettersson spelade fram till ett annat – och blågula Hawks-trion Erik Gustafsson, Marcus Krüger och Carl Dahlström  bidrog alla med assist.

Edmonton-coachen Ken Hitchcock skällde ut sina spelare efter noter efter den livlösa 0-4-förlusten mot LA Kings igår – och uppsträckningen fick uppenbarligen effekt. För i natt var det Oilers som slog Anaheim med 4-0.

– Well, Cam Talbot var outstanding i kassen och vi fick se hur mycket Kris Russel, som kom tillbaka från skada, betyder för oss, säger ”Hitch” till klubbens hemsida.

Connor McDavid gjorde sitt 24:e mål för säsongen och även finländaren Jesse Puljujärvi tog sig in i målprotokollet.

Detroit Red Wings hade 2-1 inför sista perioden mot ett oinspirerat Washington, men det hjälpte inte. Travis Boyd och Michal Kempny såg med varsitt mål i slutakten till att vända på tillställningen.

Gustav Nyquist bokfördes för sin 26:e assist.

I Vegas var det New Jersey som hade ledningen, med 2-0 till och med – bland annat sedan Jesper Bratt spelat fram till ett Nico Hischier-mål.

Men riddarna kom tillbaka, vände och vann med 3-1.

Allra mest vände dock Winnipeg hemma mot Dallas. Efter att ha hamnat i 1-0-underläge i början av andra perioden gjorde de fem obesvarade mål och vann alltså med 5-1.

John Klingberg assisterade till Dallas-målet.

ARTIKELN HANDLAR OM