Specialträningen gav bortaseger

Publicerad:
Uppdaterad:

Luleå har tränat extra på spelet framför motståndarmålet. Det gav resultat och 3–0-seger mot SSK.

– Vi bestämde att vi skulle komma in bättre, skjuta mycket mer och styra returerna. Så ska vi spela annars också egentligen men det har inte stämt på sista tiden, säger Luleåforwarden Sebastian Enterfeldt.

Efter fyra raka förluster med ett mål vardera i tre matcher och inte ett enda mål i en av dem, sattes Luleåspelarna på hårdgnuggning under landslagsuppehållet.

Spelet framför mål, att sätta mer tryck och skymma målvakter för att på så sätt utnyttja backskotten bättre var prio ett.

Och det var just så som Luleå gjorde kvällens första mål mot SSK.

Mats Lavander röjde vilt framför SSK-målet samtidigt som backen Janne Niinimaa drog på ett hårt skott förbi SSK-målvakten Sjögren som inte såg mer än baksidan på Lavander när pucken gick stolpe in.

– Det är svårt att säga varför det här spelet inte har stämt nu på slutet, vi har hamnat ute i hörnorna då men nu kom vi in mer på mål, som vi ska, konstaterar Enterfeldt.

Att sedan 2–0 var något helt får väl ses som en bonus.

Det blev istället ett vackert klappklapp-mål där pucken gick från Hjalmarsson i mitten, till Arlbrandt på höger sida och sedan rakt över isen till Enterfeldt på vänster sida. Han avslutade ett slagskott.

– Jag fick ett bra läge där, Arlbrandt ser mig komma in mot i mitten och spelar direkt. Jag får öppet mål på bortre kanten, det vara bara att skjuta.

Har ni kört den förr?

– Nej, ibland stämmer det ändå, he he.

3–0 kom i tom kasse i slutsekunderna och Luleå som nu gjorde lika många mål mot SSK som man hade gjort totalt de fyra senaste matcherna klev upp på femteplatsen i tabellen.

– Det blir krig om varje poäng, ett jämnt race in i det sista. Vi får rida vidare på den här vågen, nu vet vi i alla fall att vi kan göra mål. Det var skönt att det lossnade där, säger Enterfeldt.

För Södertälje ser det mörkare ut.

SSK hade svårt att ta sig in framför Luleåkassen, hamnade mest ute i hörnorna och blev nollade för andra gången på tre matcher. Man tog sin tredje raka förlust och lever nu farligt i striden runt kvalseriestrecket där AIK gick om på bättre målskillnad och puttade ner SSK till tiondeplatsen.

– Vi måste in mer på mål, måste offra oss mer för laget, täcka skott och visa varandra att vi vill in framför kassen, säger SSK-forwarden Petri Pakaslahti.

– Det är krig, det är play off redan nu. Då måste man spelare lite enklare och komma in bättre på mål.

TT

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN