Bomben: Frölunda sparkar Ahdrian

HOCKEY

Klubbdirektören får gå

Etta i elitserien – då sparkar Frölunda sin klubbdirektör.

Mats Ahdrian tvingas bort.

– Vi anser att det krävs en annan ledarstil, säger ordföranden Mats Grauers.

Frölunda är tillbaka på vinnarspåret efter flera tunga säsonger och toppar elitserien efter åtta omgångar.

Då väljer styrelsen att ge klubbdirektören Mats Ahdrian foten.

48-åringen, som var ordförande 2001–2003 och som sedan dess verkat som klubbdirektör, passar inte längre in i föreningens profil.

– Styrelsen har fattat det här beslutet för att vi anser att det krävs en annan ledarstil med mer kommersiell inriktning när vi sätter siktet två–tre år framåt, säger styrelsens ordförande Mats Grauers i ett pressmeddelande.

Tanken är att en ny klubbdirektör ska tillträda nästa säsong.

De ersätter – tills vidare

Fram till dess tar Grauers och tränaren "Kenta” Johansson över Ahdrians uppgifter.

– Vi kommer förstås att använda den stora kompetens som finns i klubben och ledningsgruppen kommer få ta ett stort ansvar under den här processen. De sportsliga frågorna kommer jag och ”Kenta” att hantera, säger Grauers.

Mats Ahdrian:

– Att styrelsen kommer fram till en profil som de önskar tycker jag är bra. Jag har levt i ett vakuum under en lång tid och tycker det är bra att ett besked kommer från styrelsen.

– Under mina år i klubben har jag utvecklat mitt ledarskap till föreningsledare och jag skulle ha svårt att ta en sådan roll som styrelsen önskar.

Frölunda gick i fjol med brakförlust, då det egna kapitalet krympte från 64,6 miljoner kronor till 35,2 miljoner kronor.

ARTIKELN HANDLAR OM