Förlust – då hyllar Forsberg Dahlén

HOCKEY

JÖNKÖPING. Anders Forsberg hyllar Ulf Dahléns matchcoachning – och passar på att dela ut en känga till resten av tränarkåren.

– Vi har en kultur i Sverige där man bara rullar på och det är något vi kan bli bättre på, säger Skellefteås huvudansvarige.

HV 71 slog Skellefteå med 2–1 på hemmaplan tack vare Jesse Joensuus mål i förlängningen. Efteråt var båda tränarna smått lyriska.

– Vilken rolig hockeymatch, till skillnad mot Linköping senast där jag höll på att somna i båset. Här möter vi ett HV som kommer ut och flyger, säger Anders Forsberg.

Anders Forsberg öste beröm över Dahléns sätt att coacha sitt lag.

– Han visste från början vilka han skulle ha inne mot vissa enheter. De flesta coacher är med så från början, men när man börjar kasta om brukar de lämna det. Men han följde sin plan hela matchen och coachade jättejättebra. Jag fick verkligen jobba, säger Forsberg.

”Gjorde ingenting”

Borde fler coacha så?

– Vi har en kultur i Sverige där man bara rullar på och det är något vi kan bli bättre på. De som varit i Nordamerika är mer vana vid att man kan hoppa mellan femmorna, säger Anders Forsberg.

Ulf Dahlén verkade helt oförstående när han fick höra om Forsbergs hyllning.

– Jag gjorde ingenting i dag. Jag tyckte bara att vi rullade.

ARTIKELN HANDLAR OM