Brynäs formsvacka fortsätter

avHans Abrahamsson

GÄVLE. Brynäs har inte vunnit under ordinarie tid på nio matcher. 

I kväll vände HV71 1–2 till 3–2 i slutminuterna 

– Det är för lätta mål, vi måste vara mycket starkare i de situationerna, säger tränaren Magnus Sundquist till C More. 

Juluppehållet gav inte Brynäs någon energi. Med start på annandagen har Brynäs spelat nio matcher utan seger under ordinarie tid. Därmed är man det formsvagaste laget i SHL med endast sju poäng totalt.

Senast Brynäs vann vid ordinarie tid var den 21 december mot Växjö. Sedan dess har Gävlelaget radat upp nio raka matcher utan en trepoängare och bara två segrar totalt.

Men mot HV71 såg det länge bra ut. Joel Kellman gjorde ledningsmålet i första perioden och i början av tredje perioden spelade samme Kellman fram Nicklas Danielsson till 2–1-målet. 

Men HV71 vände i slutminuterna.

Först kvitterade Markus Ljungh och med drygt två minuter kvar sköt Isac Brännström segermålet. 

– Det är för lätta mål, vi måste vara mycket starkare i de situationerna. Vi måste vara rejälare när de lägena uppstår, säger en besviken Magnus Sundquist.

Matchens första mål kom i power play. Efter en tveksam utvisning på gästernas Anton Bengtsson kunde alltså Joel Kellman slå in en retur efter ett skott av Ryan Gunderson. Brynäscenterns 14 mål för säsongen.

Kvitterade i powerplay

HV kvitterade i mittperioden, också det efter ett mål i powerplay. Brynäs drog på sig ett lagstraff för sex utespelare på isen och det tog bara 17 sekunder innan Nils Andersson kunde trycka in 1–1. Simon Önerud skymde förtjänstfullt framför målet och fick beröm av målskytten: 

– Det är Simon mål. Jag kan skjuta på båda sidor, målvakten ser inget ändå, säger Nils Andersson till C More. 

HV-backen var nöjd med förutsättningarna inför tredje perioden:

– Mitt mål gör att vi har en tredjeperiod med ett upplägg som vi gillar på bortaplan. Vi är tajta hemåt och har 1–1. Ett riktigt fint slagläge inför sista , säger Andersson. 

Foto: BILDBYRÅN
ARTIKELN HANDLAR OM