Så blev Brynäs vinnare

Publicerad:
Uppdaterad:
Daniel Widing.
Daniel Widing.

LULEÅ. Succén bara fortsätter.

Nu avslöjar Daniel Widing hur Södertälje och Färjestad hjälpt Brynäs att bli ett vinnarlag igen.

– Det är jäkligt bra att ha några konkreta målsättningar att följa, säger Brynäsforwarden.

Ett på förhand utdömt Brynäs fortsätter att överraska. I går kom säsongens femte seger efter 4–2 borta mot Luleå. Gävlelaget toppar fortfarande tabellen, nu två poäng före Linköping.

I morgon möts lagen i en tidig seriefinal i Läkerol Arena.

– Hockeylivet blir inte mycket bättre än så här. Vi har ett jäkla go i laget, allt bara flyter på och samtliga femmor är med och producerar, säger Daniel Widing.

Konkreta punker

Inför säsongen kom spelargruppen och nya tränaren Niklas Czarnecki överens om några konkreta punkter som skulle prägla Brynäs spel i vinter.

– Vi ville vara tydliga med vad Brynäs skulle stå för i vinter, berättar Widing.

Södertälje och Färjestad var två av lagen som användes som förebilder.

– Det handlar kanske inte om att kopiera någon annan. Men det kan vara bra att lyfta fram konkreta exempel på hur vi vill uppfattas av lagen vi möter, säger Widing.

Började trögt

Annars började säsongen trögt för landslagsforwarden, som gick mållös från de fyra första matcherna. Det gick så långt att Brynästränaren Niklas Czarnecki tog ett snack med Widing inför mötet med Rögle i lördags.

– Jag sa som det var, att jag hade åkt och funderat alldeles för mycket. Men så fick jag styra in en puck mot Rögle, och sedan har det lossnat, säger Widing.

På de tre senaste matcherna har Widing gjort fyra mål. Två av målen kom mot Luleå i går.

– Jag gjorde 23 mål förra säsongen, och det är klart att jag känner lite extra press att producera framåt nu när Brendl är borta.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN