Umicevic: ”Det börjar se bra ut”

Femte raka utan förlust för pånyttfödda SSK

SÖDERTÄLJE. Södertälje är på väg uppåt från bottenträsket i elitserien.

När SSK på torsdagen slog Rögle med 3–2 var det lagets femte raka utan förlust.

– Det börjar se bra ut, säger matchhjälten Dragan Umicevic.

Foto: Bildbyrån

Den 24-årige forwarden var en av isens absolut bästa spelare och han öppnade målskyttet för Södertälje efter fem minuter, då han styrde in Topi Jaakolas skott i numerärt överläge.

Första perioden var riktigt bra för hemmalaget, som vann skotten med 19–8 – men det hindrade inte Rögle från att kvittera och senare, i andra perioden, ta ledningen, efter ett snyggt slagskott från Mathias Sjöberg.

– Jag vet inte varför vi ofta har en svacka i andra, men det är inget vi snackat om. Vi försöker köra på hela tiden, säger Umicevic.

Södertälje gick ner på färre spelare och bänkade bland annat lagets poängkung Hannes Hyvönen som inte spelade på hela tredje perioden.

– Det fick den effekt vi ville ha, jag tycker att vi var bättre i sista perioden och det var skönt att vi fick utdelning, säger Umicevic som fick avgöra matchen då det var ställningskrig.

Laddad bössa

Kristian Kudroc hade tidigare kvitterat med ett tungt slagskott, och med fem minuter kvar ställde sig Umicevic redo till vänster om tekningscirkeln i offensiv zon och laddade bössan.

– Vi har förut försökt att vinna tekningen och skjuta direkt men det har inte funkat tidigare. Det är inte ofta man lyckas vinna tekningen så bra men nu sa ”Paka” (tekaren Petri Pakaslahti) åt mig att ställa mig där. Det var grymt bra tekat, och riktigt snyggt – den satt högt, säger Umicevic med ett leende.

SSK har nu fem raka utan förlust och ser svårslagna ut.

– Det gäller att vi fortsätter i samma takt, säger matchhjälten.

Jönsson skadad

Rögletränaren Peter Johansson var besviken på att laget tappade 2–1-ledningen.

– Vi hade slagläge på dem och vi ska kunna stänga matchen bättre. Vår plan var att försöka kontra till oss segern och det hade vi kunnat lyckas med om vi avslutat bättre, säger han.

Rögle fick dessutom klara sig två perioder utan lagkaptenen Kenny Jönsson som skadade ryggen.

– Jag såg inte situationen, men klart att det hade betydelse, säger Johansson.

Andreas Hanson/TT

ARTIKELN HANDLAR OM