Alfredssons nya superkontrakt

avDaniel Sjöberg

HOCKEY

Stannar i Ottawa karriären ut

Foto: AP
Daniel Alfredsson slår ett smörpass.

Daniel Alfredsson blir Ottawa Senators troget NHL-karriären ut. I dag kommer det bekräftas att svensken skrivit på ett nytt fyraårskontrakt som är värt 163 miljoner kronor.

– Det känns bra för familjen att veta att vi tillbringar resten av min NHL-karriär i Ottawa, säger Alfredsson enligt TT.

Daniel Alfredsson är nu inne på sitt optionsår och hade han spelat 70 matcher och gjort 70 poäng så hade han sedan blivit så kallad "unrestricted free agent" och därmed kunnat välja och vraka mellan anbuden. Men den svenske stjärnan vill inte lämna Ottawa. Enligt kanadensisk media kommer han därför att förlänga sitt kontrakt med fyra år, något som kommer att offentliggöras i dag.

Blir kvar till 40-årsdagen

Kontraktet är enligt uppgifter i Kanada värt 22 miljoner dollar, drygt 163 miljoner kronor, och är tänkt att se till att svensken blir kvar i klubben resten av sin NHL-karriär. Det innebär att snart 36-årige Alfredsson blir kvar i Ottawa till sin 40-årsdag.

Under sin karriär i Ottawa Senators har Daniel Alfredsson blivit lagets klarast lysande stjärna och han är lagets kapten. Säsongen 2006-07 förde han som förste europeiske lagkapten ett NHL-lag till Stanley Cup-final.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL