Mora hetast i elitserien

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-03-02

2 februari 2008 - Mora IK ligger sist i elitserien och kvalseriespöket känns oundvikligt. 2 mars 2008 - Mora IK är elitseriens starkaste lag och nu lever drömmen om slutspel.

–Just nu är hockey riktigt roligt, säger lagets tränare Kari Eloranta.

Att det kan gå fort i idrott är förvisso en klyscha men en ack så sann sådan. Fråga bara Mora. För bara några veckor sedan befann sig laget i en djup kris med ännu en sparkad tränare och mager poängskörd. Nu är läget ett helt annat. Kari Elorantas manskap har tagit flest poäng av alla lag sett till de senaste åtta omgångarna och deras fyra matcher långa segersvit är klubbrekord när det gäller elitserien.

Förklaring?

–Vi håller ihop lagdelarna och spelar mer aggressivt, något som kännetecknat Mora tidigare, säger en av lagets mest formstarka spelare, Yared Hagos som även har fler förklaringar till vändningen.

– Kari har gjort sitt. Sen har vi har seriens hetaste målvakt och nu även fyra femmor som producerar. Då vinner man matcher, säger han.

Hagos egna säsong påminner en hel del om sitt lags. Efter en trög start så visar han nu i omgång efter omgång upp det spel som fick honom att bli både blågul landslagsman och kontrakterad av Dallas Stars.

–Jag hade varit borta i två år och spelet är lite annorlunda i AHL. Nu känner jag att jag funnit min roll i laget och jag trivs väldigt bra med Rob (kedjekamraten Hisey). Vi tänker hockey likadant, säger den gamle AIK-spelaren.

En annan av lagets för tillfället starkast lysande stjärnor är backen Thomas Skogs. Precis som tränare Eloranta njuter han just nu av hockeylivet men glädjen är inte helt odelad.

–Det är nästan löjligt roligt nu men samtidigt är det lite tragiskt att vi inte vaknar förrän det är 11 omgångar kvar, säger han.

Blir det slutspel?

– Vi är nöjda bara vi undviker kvalserien med tanke på allt det där med dödsannonsen i tidningen och så vidare. Men givetvis är målet slutspel även om vi inte har det i egna händer, avslutar Thomas Skogs.

Följ ämnen i artikeln