Färjestad BK

Färjestads målvakt fast för dopning

Av: 

Patrik Brenning

HOCKEY

”Har aldrig haft så mycket ångest i hela mitt liv”

Färjestads målvakt Robin Rahm har testat positivt för dopning.

23-åringen erkänner att han tagit förbjudna anabola preparat för att komma tillbaka snabbare från en höftskada.

– Det går inte att beskriva hur mycket ångest jag har. Jag har aldrig haft så mycket ångest i hela mitt liv, säger Rahm till TT.

Robin Rahm.
Robin Rahm.

Färjestad målvakt Robin Rahm fastnade i en rutinkontroll av Riksidrottsförbundets dopingkommission i Wåxnäshallen den 28 juni. Målvakten säger själv att han gjorde en höftoperation i maj och ville snabba på rehabiliteringen.

Snabba på rehabiliteringen

– Efter operationen ville man påskynda och sätta press på sig själv att komma tillbaka snabbt från en lång rehabilitering. Det är väl inget jag vill skylla på, men... ja, det är väl en del av förklaringen, säger Rahm till TT.

– Man tog väl en typ av chansning. Man vet ju att vi blir testade. Men man var väl bara otroligt dum. Jag vet inte vad jag tänkte egentligen.

23-åringen och klubben fick i går beskedet att testet innehöll spår av anabola substanser.

– Det går inte att beskriva hur mycket ångest jag har. Jag har aldrig haft så mycket ångest i hela mitt liv.

Kunde du sova något i natt?

– Ingenting i stort sett, kan jag säga. Jag är som i en bubbla och har irrat runt sedan jag fick reda på det i går. Jag visste som varken om jag var vaken eller sov.

Kan få sparken

Rahm kom till Färjestad från allsvenska Borås i fjol och imponerade under sina 19 elitseriematcher och samtliga sju slutspelsmatcher. Nu stängs 23-åringen av under utredningen och kan sedan sägas upp av klubben.

”I de standardkontrakt som Färjestad och övriga elitklubbar använder finns en paragraf som jämställer användandet av otillåtna preparat med ett grovt brott mot anställningsavtalet och är en grund för omedelbar uppsägning. En formulering som även spelarfacket SICO godkänt”, skriver FBK.

– Vår etik och moral är i det här fallet glasklar och det kan inte råda någon som helst tvekan hos någon i vår verksamhet vad som gäller. Det är en föreningspolicy som inte kan missförstås och som fungerat prickfritt under alla år, säger klubbdirektören Håkan Loob i ett pressmeddelande.

ANNONS

Vad betalar du för din bilförsäkring? Jämför och pressa priset här!

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Färjestad BK