Sylvegård: "Det är under all kritik"

HOCKEY

Sågar laget – Malmö kan inte längre nå SHL av egen kraft

Tredje raka förlusten i slutspelsserien och Malmö kan inte längre nå SHL-kval av egen kraft.

Då tar sportchefen Patrik Sylvegård fram stora sågen.

– Det är under all kritik, säger han.

Malmö klev in i slutspelsserien med tre bonuspoäng – men efter tre spelade matcher är jättefavoriten sist i tabellen

Hemma mot Björklöven blev det ny, blytung förlust. Malmö gjorde två självmål och flera i publiken lämnade arenan långt innan matchen var slut.

Sportchefen Patrik Sylvegård har hela säsongen varit säker på SHL-spel nästa säsong, men nu behöver Malmö hjälp av andra resultat för att ens få kvala dit.

– Jag kan inte säga att jag mår speciellt bra just nu. Jag är förundrad över att vi har satt oss i den här situationen. Det är tufft, jättetufft, men vad fan ska vi göra? Ska vi göra som Malmö annars alltid gör och lägga oss ner och dö och fly? Nej, vi ska kämpa, säger han.

"Har underpresterat"

Samtidigt är han allt annat än nöjd med vad laget presterar.

– Det är inte bra. Vi har underpresterat, så är det. Hela 2015 har vi varit dåliga, från att vi var i stort sett klara för att spela den allsvenska finalen har vi sjunkit som en sten.

– Nu har vi inte ens chansen att på egen hand nå kval till SHL. Det är under all kritik, eller hur?

Efter förra matchen – 1–3 mot Vita Hästen – kallade Patrik Sylvegård spelarrådet till krismöte. Där diskuterades bland annat förtroendet för tränaren Mats Lusth.

Lusth blir kvar

Han satt säkert då och enligt Patrik Sylvegård kommer Lusth att stå i båset säsongen ut.

– Mats är en av våra fyra tränare. Han har förtroende och det här är inte hans fel. Han är en del i det här, men det är många och han har förtroende från klubben.

Kommer han vara kvar?

– Ja, han kommer vara en av fyra tränare.

En av fyra tränare säger du, innebär det att det kan bli rockader inom tränarstaben inför de två sista matcherna?

– Vi har redan gjort våra rockader. Mats är huvudansvarig och Björn (Hellkvist) och han jobbar tight. Det är från dag till dag vem det är som pratar och instruerar. Det är fyra tränare som jobbar tight ihop. Mats är huvudtränare på pappret och det kommer han att fortsätta vara.

Kan Malmö fortfarande nå SHL?
– Så länge det finns en liten chans kvar kan vi det. Men det börjar bli tuffare och tuffare. Vi har haft det i egna händer, men har inte varit i närheten av att prestera det vi kan.

ARTIKELN HANDLAR OM