NHL

Busen bröt tummen i slagsmålet

Av: 

Nils-Petter Dufva

HOCKEY

Slagsmålet med Luke Gazdic slutade olyckligt för Chris Neil.

Ottawas buse ådrog sig en fraktur i tummen och kan bli borta tre till fyra veckor, enligt Ottawa Sun.

Det var efter Ottawa Senators 4-2-mål i nattens möte med Edmonton Oilers som Luke Gazdic och Chris Neil kastade handskarna och gjorde upp.

Efter slagsmålet som varade i över 30 sekunder manade Neil på hemmapubliken, men det var också det sista veteranen gjorde på isen på ett tag.

Fajten resulterade i en fraktur i vänster tumme för 35-åringen och enligt Ottawa Sun kan han bli borta från spel i tre till fyra veckor.

Samtidigt innebär det att Neil, som är inne på sin trettonde säsong i Ottawa, med allra största sannolikhet blir kvar i klubben säsongen ut. Under veckan har Ottawa Sun rapporterat om att Senators vill trejda slagskämpen, något som han själv inte varit intresserad av.

Matchen vann Ottawa med hela 7-2 efter två assist av Erik Karlsson och en av Mika Zibanejad.

I Edmontons mål hade Viktor Fasth en jobbig afton och blev utbytt efter 57 sekunder av den andra perioden. I Ottawas kasse gjorde Robin Lehner sin åttonde raka start och räddade 25 skott.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL