SHL-slutspelet 2015

Salmonsson lämnar LHC efter säsongen

Av: 

Johannes Hägglund

Foto: BILDBYRÅN

HOCKEY

LINKÖPNIG. En av planens bästa spelare i första kvartsfinalen mot HV71 – men efter säsongen lämnar Johannes Salmonsson LHC.

– Det är inga hard feelings, säger 29-åringen.

Johannes Salmonsson gör sin tredje säsong i LHC, men det här är hans poängmässigt sämsta i klubben. De två första åren gjorde han 21 respektive 20 poäng. Den här säsongen stannade poängproduktionen på nio poäng (5+4) i grundserien.

– Jag har haft det lite motigt i år, framför allt mentalt. Kroppen har känts bra, men jag har inte fått ut det. Man har haft sina tvivel och funderingar, men sista månaden har det känts bra, säger han.

Bildat farlig kedja

Tillsammans med Jonas Almtorp och Jakub Vrana har Salmonsson bildat en farlig kedja den senaste tiden. I första kvartsfinalen låg de bakom segern mot HV71. De skapade en hel del målchanser och Jakub Vrana svarade för både 2-1 och 3-1.

– Vi har två snabba forwards och en klok center, säger Salmonsson, som efter matchen meddelade att det inte blir någon fortsättning i LHC nästa säsong.

– Det är inga hard feelings eller något sånt, säger 29-åringen.

”Köln vore häftigt”

Det har snackats om Köln?

– Jag vet inte vad det är. Jag hörde någon sa det. Men klart det vore häftigt att spela i Köln, men det är mer än jag vet. Vi får se vad som händer. Nu försöker jag bara göra ett bra slutspel, så får vi se om någon klubb vill ha mig, säger Salmonsson

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL-slutspelet 2015

Linköpings HC