Åttonde raka segern – nu kan de avgöra

HOCKEY

SKELLEFTEÅ. En ny seger efter en ny vändning.

Nu siktar Skellefteå på att avgöra kvartsfinalen mot Brynäs i morgon.

– Det är ett bra utgångsläge, säger Martin Lundberg.

När Brynäs vann SM-guld 2013 var Daniel Widing med och sänkte Skellefteå i finalen. Nu spelar han i just Skellefteå och 3.35 in i förlängningen avgjorde han den tredje kvartsfinalen mot sitt förra lag. 

– Det är speciellt. Men samtidigt är det som vilket lag som helst under match. Sedan är det häftigt nu efteråt, säger Daniel Widing.

Precis som lördags kom segern till efter att Skellefteå vänt ett 1-2-underläge.

– Det är med lite skicklighet och tur som vi vinner. De har chanser för att kunna gå i väg när det står 1-2. På något vis hittar vi vägar att vinna, säger Widing.

Tumult utbröt

Efter avgörandet utbröt ett bråk på isen, då Tim Wallace hamnade mitt i högen av jublande Skellefteåspelare.

– Det var inte mycket. Jag var bara frustrerad. Sedan började en kille (Patrik Zackrisson) skrika i mitt öra och spelade allan. Det är ingen stor sak, säger Tim Wallace.

Zackrisson:

– Det var absolut ingenting. Jag var glad över att vann och han var arg över att de förlorade. Det var inte mer med det. Det är känslor.

Kan ta elfte raka segern

I tumultet anslöt även Ponthus Westerholm, som sedan fick eskorteras av isen av en domare.

– De började slå på Tim och då måste vi dit och markera. Jag vet inte exakt vad som hände. Det är fegt när de går på fem mot en och sedan kom hela deras lag mot honom också, säger Westerholm.

Segern innebär att Skellefteå kan avgöra matchserien i morgon.

 – Det är ett bra utgångsläge. Vi siktar på att vinna nere i Gävle, säger Martin Lundberg.

Men Skellefteå har inte räknat ut Brynäs.

– Det kommer att vara en helt ny match på onsdag (i morgon). Jag tror inte att Brynäs är klara än. De vill inte gå på semester. Det vill ingen vid den här tidpunkten för då måste man gå på sommarträning. De kommer nog att kriga allt de kan för att knipa en match där, säger Daniel Widing. 

ARTIKELN HANDLAR OM