”Skellefteå är rena Twin Peaks”

avDaniel Grefve

HOCKEY

Jonathan Hedström till attack mot Skellefteå: Staden är ju stendöd

Foto: JIMMY WIXTRÖM
KAPAR SKELLEFTEÅ  Jonathan Hedström ger oss rubriker – igen...

Skellefteå och Jonathan Hedström går inte riktigt hand i hand.

Nu går Hedström till hård attack mot sin förra hemstad.

– Stan är rena Twin Peaks, säger han.

Jonathan Hedström, 31, och Skellefteå har ett stormigt förflutet.

Skellefteå var klubben som Hedström inledde sin seniorkarriär i, men när han skulle återvända till Sverige efter sin NHL-karriär skar det sig rejält.

Många trodde att han skulle välja elitserienykomligen Skellefteå, men istället valde han Timrå – till fansens stora besvikelse.

När Timrå skulle spela borta mot Skellefteå hade några personer hängt en docka från en bro, med texten "psykologen hjälpte inte."

"Rena Twin Peaks"

I våras var Hedström åter aktuell för Skellefteå, men valde istället klubbens största rival i elitserien, Luleå. När valet var offentliggjort spädde han åter på rivaliteten med att säga att det var det enklaste valet han någonsin gjort.

Nu är den frispråkige forwarden igång igen. I en intervju med tidningen Äntligen Helg i Luleå sågar han sin förra hemstad rejält.

– Skellefteå är rena Twin Peaks, säger han om staden han lämnade för tio år sedan, och fortsätter:

– Staden är ju stendöd, inget folk ute på stan och trist något så fruktansvärt. Annat är det med Luleå. Den här stan lever ju och man känner en stor gemenskap med befolkningen.

Vill stanna i Luleå

Han verkar trivas riktigt bra i Luleå.

– Det är här vi ska bo för all framtid. Luleå är så vackert och människorna som bor här gör att vi trivs. I den här stan kan man leva ett normalt liv, gå ut med familjen och äta och gå på puben och en öl med polarna. Ingen bryr sig och man får vara i fred.

ARTIKELN HANDLAR OM

Luleå HF