Hockeyallsvenskan

Västerås till kvalserien

Av: 

Daniel Sjöberg

HOCKEY

Lagkaptenen och veteranen Juhlin: ”Det känns kanon”

Jubel Västerås är klart för kvalserien efter 3–1 mot Bofors.

Jubel Västerås är klart för kvalserien efter 3–1 mot Bofors.

Foto: Bildbyrån

Västerås gjorde jobbet.

Segern med 3–1 borta mot Bofors innebär att laget är klart för kvalserien.

– Jag är jättestolt och jätteglad över att vi har tagit oss hela vägen, säger tränaren Lars Ivarsson till TV4 Sport

Västerås har haft en minst sagt turbulent säsong. I mitten av november lämnade tränaren Johan Thornberg sitt uppdrag som tränare i klubben efter att han utsatts för hot från så kallade supportrar.

”Darr i benen”

Lars Ivarsson och Peter Popovic har trots det lyckats lotsa laget högre och högre upp i tabellen och med en omgång kvar av allsvenskan säkrade laget på onsdagskvällen tredjeplatsen i serien och därmed spel i kvalserien.

– Det känns kanon. Man står här med lite darr i benen. Även fast man varit med om mycket i hockeykarriären så känns det lite extra att vara del av ett lag som har vänt en negativ trend, säger lagkaptenen Patrik Juhlin till TV4 Sport.

Lossnade inte

Matchen mot ett Bofors som inte hade något annat än äran att spela för blev tuff. Det stod länge och vägde trots en bra förstaperiod där man också tog ledningen genom Niklas Olausson. Men Bofors kvitterade i den andra perioden och trots att Västerås återtog ledningen sex minuter senare så ville det inte lossna.

– Det blev lite krampaktigt till och från och det beror väl på att det var mycket på spel. Det var först de sista omgångarna som vi har krypit upp på tredje plats och det är väl lite skillnad på att jaga och vara jagad, säger tränaren Peter Popovic till TV 4 Sport.

Södertälje väntar

Bara 45 sekunder in på tredje perioden kunde ändå Stefan Hellkvist göra 3–1 för gästerna och därefter handlade det mycket om att kontrollera matchen och till slut kunde Västerås jubla över att man nu följer Leksand och AIK till kvalserien där även Södertälje väntar. Ett Södertälje som Popovic gjort flera säsonger i.

– Det blir ju lite kul faktiskt, säger han Sedan är det skönt att vi kan klaga av det här, säger Popovic.

Kollegan Lars Ivarsson ser också fram emot utmaningen.

– Nu ska vi kriga för en av de här platserna till elitserien, säger han.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Hockeyallsvenskan